Pacific Princess raakt golfbreker in haven van Nice

Het cruiseschip Pacific Princess is vrijdagmorgen tijdens haar aankomst in de haven van Nice vanwege een onverwachte verandering in de windomstandigheden in aanraking gekomen met een golfbreker. Dit resulteerde in schade aan de bakboordzijde van het schip onder de waterlijn. De waterdichte deuren waren al gesloten met de instroom van zeewater. De Pacific Princess kon ondanks het malheur wel veilig aanmeren aan de pier. Tijdens het incident waren 669 passagiers en 382 bemanningsleden aan boord. Niemand raakte echter gewond en er was ook geen sprake van stroomuitval.

Princess Cruises heeft besloten om een eind te maken aan de 12-daagse cruise die zondag zou eindigen in Barcelona (inclusief overnachting). Passagiers krijgen hun volledige cruise terugbetaald met daarbij een tegoedbon voor een toekomstige cruise. De cruisemaatschappij zal daarnaast tot zondag de kosten op zich nemen van accommodatie en transport van de passagiers. Ook de aansluitende cruise met vertrek uit Barcelona is geannuleerd. Naar verwachting zullen de reparatiewerkzaamheden direct aanvangen nadat de exacte schade door duikers is vastgesteld.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!