Nieuwe kookshow ‘Bravo Chef’ maakt debuut op cruiseschepen Costa Cruises

256119Costa Cruises lanceert aan boord van haar cruiseschepen een nieuw kookprogramma genaamd ‘Bravo Chef: the show’ met in de hoofddrol de Executive Chefs aan boord. In de sfeer van een echte keuken op het podium van het theater zullen de Chefs van Costa Cruises aan passagiers stap voor stap uitleggen hoe zij de lekkerste Italiaanse regionale gerechten en enkele internationale recepten kunnen klaarmaken. De regionale gerechten staan dagelijks op de menu’s van de restaurants aan boord van de Costa vloot. De getoonde internationale gerechten zijn typisch voor de bestemmingen die worden bezocht door de schepen.

Tijdens de show worden ook handige tips gegeven voor het opzetten van een perfect diner. De Maitre D’ aan boord zal het juiste gebruik en plaatsing van de borden, bestek en glazen uitleggen, terwijl de sommelier de beste selectie van wijnen voor elk recept voorstelt. Er wordt een format gehanteerd van een echte tv-show met de cruisedirector in de schoenen van de presentator. Aan het einde van de show zal het publiek een vraag worden gesteld over het recept dat op het podium is gepresenteerd. Degene die als eerste het juiste antwoord geeft maakt kans op een diner voor twee in het Club Restaurant aan boord.

Om de kookvaardigheden van de gasten te testen bestaat ‘Bravo Chef’ ook uit een ‘Bravo Chef: The battle’ versie. Passagiers gaan met elkaar de strijd aan voor de titel ‘BravoChef for a day’. De deelnemers dienen een gerecht voor te bereiden met verrassingsingrediënten uit een speciale ‘mystery-box’ voor een jury die bestaat de F&B Director, de Maitre D’ en een gast. De cruisedirector zal de competitie presenteren op het open dek bij het zwembad. De winnaar krijgt een diner voor twee in het Club Restaurant of in het ‘Burger d’Autore’ (Italiaanse gastronomische hamburgers).

Na de première op 18 november in het theater van de Costa Pacifica zal ‘Bravo Chef: the Show en ‘Bravo Chef: the battle’ haar debuut gaan maken aan boord van zeven andere cruiseschepen in de Costa-vloot: Costa Fascinosa, Costa Deliziosa, Costa Magica, Costa Favolosa, Costa Diadema, Costa Luminosa en Costa Mediterranea. Daarna zal het tijdens elke cruise plaatsvinden.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!