Video: Tewaterlating MSC Seaside gevierd bij Fincantieri

Vrijdag heeft op de scheepswerf Monfalcone van Fincantieri de tewaterlating plaatsgevonden van de MSC Seaside, het eerste schip in de nieuwe Seaside klasse van MSC Cruises. Dit schip (154.000 brutoton) zal in december 2017 in de vaart worden genomen. De ceremonie werd bijgewoond door o.a. Pierfrancesco Vago, Executive Chairman van MSC Cruises, Gianni Onorato, CEO van MSC Cruises en Giuseppe Bono, CEO van Fincantieri. De zogenaamde ‘float-out’ is een belangrijke mijlpaal in de bouw van de MSC Seaside, ‘het schip dat de zon volgt’. Het droogdok wordt gevuld met water waarna het schip wordt verplaatst naar een dok in het water waar zij de laatste bouwfase in gaat.

De MSC Seaside (5.179 gasten) gaat het gehele jaar door vanuit Miami, waar het ook gedoopt wordt, naar het Caribisch gebied. Vanaf december 2017 vaart het drie verschillende routes in het westelijk en oostelijk deel van het Caribisch gebied met onder andere bestemmingen in de Bahama’s, Mexico, Jamaica en Puerto Rico. Het zusterschip van de MSC Seaside, MSC Seaview, komt in juli 2018 in de vaart. Het geraamte van het MSC Seaview zal na het volledig uitdokken van de MSC Seaside het droogdok ingaan. De MSC Seaview zal in haar auguratieseizoen de Westelijke Middellandse zee bevaren en onder andere wekelijks aanmeren bij historisch- en cultuurrijke steden als Genua, Marseille en Barcelona.

MSC Seaside is groot, ruim en ontworpen voor optimaal comfort. Het heef een gedurfd design en toonaangevende technologie met een 360 ° boulevard. Daarnaast zal het schip worden gekenmerkt door het meest interactieve aqua park op zee met vijf glijbanen en attracties voor alle leeftijden. Het schip beschikt over geclusterde hutten voor gezinnen en groepen, luxe suites met een bubbelbad op het balkon. MSC Seaside zal ook profiteren van een verbeterde MSC Yacht Club met een eigen zonnedek, een lounge en een zwembad. De publieke ruimtes van het schip hebben een adembenemend uitzicht met een twee-deks-glazen atrium en panoramische liften.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!