35% van bezoekers Vakantiebeurs bezocht Cruises Wereldwijd Paviljoen

Cruises Wereldwijd Paviljoen
Cruises Wereldwijd Paviljoen

De Vakantiebeurs 2017, die van 11 tot en met 15 januari plaatsvond in de Jaarbeurs in Utrecht, heeft minder bezoekers getrokken dan vorig jaar. In totaal bezochten 108.779 mensen het grootste vakantie-evenement van Europa. In 2016 waren dat er nog 121.573. De mindere cijfers zijn naar alle waarschijnlijkheid te wijten aan het slechte weer en de gewijzigde openingstijden.

35% van de bezoekers bracht een bezoek aan het Cruises Wereldwijd Paviljoen. Op het speciale paviljoen konden cruiseliefhebbers terecht om zich te laten informeren over een cruisevakantie door 22 rederijen en cruisespecialisten bij de stands en via presentaties. Het was tevens mogelijk om direct een cruise te boeken, waarbij vaak kon worden geprofiteerd van leuke aanbiedingen.

Uit onderzoek van de organisatie blijkt dat het informatie inwinnen over een vakantie die nog geboekt moet worden (64%) en het ontdekken van nieuwe vakantiebestemmingen (54%) de belangrijkste redenen waren om naar het event te komen. 40% kwam echt voor een dagje uit en 23% kwam om informatie in te winnen over een reeds geboekte reis.

De volgende editie van de Vakantiebeurs vindt plaats van dinsdag 9 (vakdag) tot en met zondag 14 januari 2018.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​