MS Albatros redt vissers in Stille Zuidzee

De MS Albatros is zaterdag 6 vissers te hulp geschoten in de Stille Zuidzee. Het cruiseschip van de Duitse rederij Phoenix Reisen ontving een noodsignaal van de vissers uit Tonga en verlegde onmiddellijk hun koers. Na ongeveer 9 uur bereikten ze de gehavende boot die al dagenlang ronddobberde op zee vanwege een kapotte motor.

 De Nieuw-Zeelandse luchtmacht ondersteunde de reddingsactie door een noodpakket af te werpen, voordat de MS Albatros arriveerde. De vissers verkeerden in een levensbedreigende situatie, aangezien ze al enige tijd door hun proviand waren. De MS Albatros is bezig aan een 19-daagse cruise van Frans Polynesië naar Sydney. De vissers zullen maandag tijdens een stop in Auckland van boord gaan.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.