Cruisereiziger
Overig cruisenieuws

Record aantal cruiseschepen op Hamburg Cruise Days 2017

Van 8 tot 10 september 2017 vindt in Hamburg voor de zesde keer de Hamburg Cruise Days plaats: een groot maritiem evenement in de Hanzestad waar honderdduizenden cruiseliefhebbers samenkomen in de haven. Een record aantal cruiseschepen zullen tijdens het weekend de Duitse havenstad aandoen. Vanaf de kade zijn 10 schepen te aanschouwen, de AIDAprima (AIDA Cruises), MSC Preziosa (MSC Cruises), Europa en Europa 2 (Hapag-Lloyd Cruises), Mein Schiff 3 (TUI Cruises), Albatros en Amadea (Phoenix Reisen), Silver Wind (Silversea Cruises), Norwegian Jade (Norwegian Cruise Line) en het riviercruiseschip Sans Souci (Plantours).
Het weekend begint op de vrijdag met de Hamburg Cruise Night waarbij diverse partyschepen op de Elbe varen. De haven zal door internationaal lichtkunstenaar Michael Batz prachtig blauw verlicht zijn in het kader van Blue Port Hamburg. De avond wordt afgesloten met een spetterend vuurwerk. Zaterdag zal de grootste parade ooit plaatsvinden met 6 cruiseschepen die onder begeleiding van 24 kleine boten en een spectaculair vuurwerk stroomafwaarts varen. De parade zal worden geleid door de AIDAprima en de veerboten van HADAG. Het gehele weekend kunnen aan land diverse thema-eilanden worden bezocht waarbij diverse rederijen zich presenteren aan het publiek.

Verblijf in het hart van de Hamburg Cruise Days

Zorg dat je tijdig een hotel boekt in de stad Hamburg. Wij boekten in Hamburg het hippe Hotel Henry maar uiteraard heeft Hamburg nog veel meer leuke hotels. Kijk voor meer details over het programma, de thema-eilanden en de deelnemende schepen op www.hamburgcruisedays.com.

Bekijk welke cruiseschepen uit Hamburg vertrekken:

Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!