Video: Seabourn Encore raakt ander schip na losbreken lijnen

Het luxe cruiseschip Seabourn Encore is dit weekend in de haven van Timaru in Nieuw-Zeeland in aanraking gekomen met een ander schip nadat de landvasten vanwege harde windstoten losbraken. Het achtersteven van het nieuwste schip van Seabourn, dat begin januari 2017 werd gedoopt, botste tegen het schip de Milburn Carrier II, waarna het vast lag tussen twee kades. Bij het incident raakte niemand gewond. Inspectie wees uit dat de schade aan de Seabourn Encore (40.350 brutoton) gering was. De autoriteiten gaven later op de dag groen licht voor het vertrek naar haar volgende geplande bestemming Akaroa (Nieuw-Zeeland). De Seabourn Encore is bezig aan een 17-daagse cruise van Sydney, Australië naar Auckland, Nieuw-Zeeland).

Zie onderstaande video met beelden van de botsing:

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!