Kiellegging Mein Schiff 1 en start bouw Mein Schiff 2 in Turku

CEO Wybcke Meier snijdt het eerste stuk staal voor de Mein Schiff 2

TUI Cruises vierde vandaag op de Meyer Werft in Turku twee heugelijke feiten. Allereerst vond de kiellegging plaats van de Mein Schiff 1. Het eerste bouwblok kreeg een plek in het dok. Daarnaast werd de officiële bouwstart van de Mein Schiff 2 gevierd. Beide schepen vervangen de huidige Mein Schiff 1 en de Mein Schiff 2. Dit waren destijds schepen van Celebrity Cruises die gerenoveerd werden en de eerste schepen in de vloot waren voor TUI Cruises.

De beide nieuwbouw schepen worden 20 meter langer dan de laatste opgeleverde nieuwe schepen zoals de Mein Schiff 5 en Mein Schiff 6. De verlenging van 20 meter zorgt ervoor dat er ongeveer 350 meer gasten (in totaal 2894 gasten) mee kunnen. Desondanks blijft ruimte centraal staan voor de gasten. “De nieuwe Mein Schiff 1 staat in het teken van jezelf comfortabel voelen, zo wordt het een echt sport en wellness schip”, aldus Wybcke Meier, CEO van TUI Cruises.

De huidige Mein Schiff 1 en Mein Schiff 2 zullen, wanneer de nieuwe schepen klaar zijn in 2018 en 2019, worden overgegeven aan Thomson Cruises. Het Duitse TUI Cruises biedt een premium all inclusive concept aan.

TUI Cruises is in Nederland onder andere boekbaar bij:

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.