Nederlands bedrijf Bolidt zorgt voor lichtgevend dek op Harmony of the Seas

Het Nederlandse bedrijf Bolidt heeft een wereldprimeur met de lancering van een uniek lichtgevend dekmateriaal voor de cruise-industrie, dat overdag opgeslagen zonne-energie gebruikt om in het donker licht uit te stralen. Het nieuwe lichtgevende dekproduct is geschikt voor talloze toepassingen aan boord van cruiseschepen, zoals joggingbanen of in de vorm van aanwijzingen, maar ook rond belangrijke faciliteiten en attracties voor een maximaal effect.

Jacco Van Overbeek, Director Maritime Division bij Bolidt, legt uit: “We zijn het eerste bedrijf ter wereld dat lichtgevend dekmateriaal voor de cruise-industrie heeft ontwikkeld. Bolideck® Glow is een nieuw voorbeeld van de manier waarop Bolidt scheepsontwerpers meer ruimte biedt om spannende nieuwe concepten te ontwikkelen die binnen elk patroon dat ze in gedachten hebben, gerealiseerd kunnen worden. Nu kunnen ze breder denken en daarbij de effecten die lichtgevend vloermateriaal in het donker kan creëren een rol laten spelen.”

Bolideck® Glow is niet alleen een oogstrelende blikvanger, maar ook energiebesparend doordat er minder verlichting nodig is. Wanneer het buiten wordt toegepast, kan het ook energie opwekken, waarbij overdag zonne-energie wordt opgeslagen die in buitenverlichting kan worden omgezet wanneer het donker is.

Ultimate Abyss – nog zonder lichtgevend dek

Er is door Royal Caribbean International al een opdracht geplaatst voor het leveren van Bolideck® Glow voor een aantal van haar nieuwste schepen. RCI laat het materiaal voor het einde van 2017 aanbrengen op zowel de Harmony of the Seas als op het vierde schip in de Oasis-klasse (waarschijnlijk Symphony of the Seas) die in het voorjaar van 2018 door STX France wordt opgeleverd.

“Toen RCI ons vroeg naar een materiaal dat licht geeft in het donker waren we al bezig met de ontwikkeling van Bolideck® Glow,” voegt Van Overbeek eraan toe. Op beide schepen wordt een oppervlak van 350 m2 met het product uitgerust om een spectaculair effect te creëren voor passagiers bovenaan de tien dekken hoge glijbaan, de Ultimate Abyss, die ook in het donker gebruikt zal worden.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)