Overdracht Norwegian Joy door Meyer Werft aan Norwegian Cruise Line

Donderdag heeft de officiele overhandiging plaatsgevonden van het nieuwe cruiseschip Norwegian Joy (3.883 passagiers) van de Duitse scheepsbouwer Meyer Werft aan haar opdrachtgever Norwegian Cruise Line. De ceremonie vond plaats in het Duitse Bremerhaven aan boord van het 15e cruiseschip in de vloot van de Amerikaanse rederij. De Norwegian Joy (167.725 brutoton) is het tweede schip in de Breakaway-Plus klasse en speciaal gebouwd voor de Chinese cruisemarkt.

Voorafgaand aan de overdracht vond in de Mazu Tempel in Shanghai een ceremonie plaats voor een traditionele zegen van de Chinese Godin van de Zee, Mazu, voor een veilige en aangename reis voor het schip en al haar gasten. Een jaar eerder vond in dezelfde tempel ook de zegening van de munten plaats die werden gebruikt tijdens de kiellegging. De cruisemaatschappij ontving tijdens dat bezoek een ceramisch standbeeld van Mazu dat inmiddels een plek heeft gekregen op de Norwegian Joy.

De Norwegian Joy, die de afgelopen weken voor zeetesten en afbouw verbleef in het Nederlandse Eemshaven, vertrekt na de overdracht naar China waar een inaugurele tour plaatsvindt met eendaagse evenementen in de havens van Singapore, Qingdao, Shenzhen en Hong Kong en inaugurele cruises vanuit haar thuishavens Shanghai en Beijing. De Norwegian Joy zal vervolgens op 27 juni worden gedoopt door haar doopvader Wang Leehom, ook wel de ‘King of Chinese Pop’ genoemd.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!