Holland America Line viert Koningsdag op al haar cruiseschepen

Koningsdag, de officiële verjaardag van koning Willem Alexander, zal donderdag ook uitgebreid worden gevierd op alle 14 cruiseschepen in de vloot van Holland America Line over de gehele wereld, van Canada, Japan en Italië tot de Atlantische- en Stille Oceaan. Naast dat de schepen oranje versierd zullen zijn staan de menu’s speciaal in het teken van Nederlandse gerechten en dranken en zijn alle festiviteiten aan boord gericht op de feestdag.

‘Holland America Line is trots op ons Nederlandse erfgoed dat meer dan 144 jaar terug gaat. Onze gasten en medewerkers kunnen Koningsdag meevieren ter ere van Koning Willem-Alexander en onze rijke geschiedenis. Het samenbrengen van verschillende culturen en tradities uit de gehele wereld op onze schepen is een belangrijk onderdeel van onze gastervaring en Koningsdag is weer een gelegenheid voor ons om een levendige Nederlandse traditie te delen’, aldus Orlando Ashford, president van Holland America Line.

Passagiers ontvingen voor hun vertrek een e-mail waarin ze werden uitgenodigd om oranje kleding te dragen tijdens de Koningsdag festiviteiten waaronder de ‘King’s Day Orange Deck Party’. De bemanning zal ook verkleed zijn met oranje accessoires. Nederlanders zullen zich daarnaast helemaal thuis voelen bij de vrijmarkt die plaats zal vinden bij het Lido zwembad met drankjes en items uit de winkels aan boord.

De Master Mixoloog van Holland America Line, Dale DeGroff, heeft speciaal voor Koningsdag twee specialiteitencocktails gecreeerd, waarvan gasten kunnen genieten in de bars en lounges. De ‘Dutch Heritage’ is gemaakt van aperol, wodka en triple sec en de alcoholvrije ‘Oranje Light’ bestaat uit citroensap, honingstroop en San Pellegrino Blood Orange.

Ook op culinair vlak staat Nederland centraal met een ‘King’s Day Afternoon Tea’ met tompoucen, koningsbollen, poffertjes en andere Nederlandse gerechten. Voor het ontbijt wordt er in het Lido Market een kleine pannekoeken station ingericht en zowel voor lunch als diner wordt er een Nederlands menu aangeboden in het hoofdrestaurant en de Lido Market.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!