Scheepsbezoek Disney Magic: Magie van Disney op zee

Amsterdam maakte op een zonnige Hemelsvaartsdag voor de eerste keer kennis met de magie van Disney Cruise Line. Het eerste cruiseschip in de vloot (1998) van de Amerikaanse cruisemaatschappij, Disney Magic (2.700 passagiers), schreef historie door rond 09:00 ‘s ochtends aan te meren bij de Passenger Terminal Amsterdam.

Het 294 meter lange en 33 meter brede schip is in alle opzichten een bijzondere verschijning. De strakke lijnen, zwarte romp, twee grote rode en zwarte schoorstenen doen denken aan de prachtige oceanliners van weleer. Ook de gouden rol-ornamenten en de promenadedek stralen traditie en nostalgie uit.

De klassieke uitstraling wordt op een speelse manier gecombineerd met Disney-elementen. De schoorstenen bevatten Mickey’s beeltenis, in de gele sierstrepen van de boeg zijn Disney-karakters verwerkt en de gebruikte kleuren zijn van Mickey. Letterlijk als laatst bungelt Goofy aan het achtersteven voor een verfklus.

foto: Rian

Onder de klanken van de scheepshoorn die een versie van ‘When You Wish Upon a Star’ stapt Cruisereiziger Marco aan boord om zich voor enkele uren onder te dompelen in de wereld van Disney. Dat begint al in de 3 dekken hoge lobby in Art Deco stijl met een ideaal fotomoment met het bronzen beeld van Mickey aan het roer.

De Disney Magic bestaat grofweg uit 3 gedeeltes, een voor volwassenen, een voor families en een voor kinderen. Elke zone heeft zijn eigen zwembad (met glijbaan) en zonnedek. Bij Goofy’s Pool voor families hangt een groot scherm waarop Disney-films, televisieshows en sportevenementen worden vertoond.

Het entertainmentaanbod voor kinderen is enorm. Er is een actieve kinderclub voor alle leeftijden beschikbaar, van baby tot tiener, elk met zijn eigen faciliteiten en themagerichte ruimtes. Andere voorzieningen die worden aangeboden zijn o.a. kinderopvang in de avond en privé-oppas tegen vergoeding.

De Disney Magic bevat 10 verschillende huttypes onderverdeeld in 4 hoofdcategorieën: Concierge (suites), Verandah (balkonhutten), Oceanview (buitenhutten) en Inside (binnenhutten met digitale patrijspoort!). De hutten zijn ruim en praktisch ingericht op families met gescheiden ruimtes voor bad en toilet.

Uniek bij Disney is ‘Rotational Dining’ (2 zittingen), waarbij je gedurende de cruise met dezelfde tafelgenoten en obers roteert tussen de 3 hoofdrestaurants, Lumiere’s (Beauty & The Beast), Carioca’s (Braziliaans) en Animator’s Palate (wisselend decor). Verder is er het buffetrestaurant Cabanas en het chique Italiaans restaurant Palo voor volwassenen.

Restaurant Animator’s Palate (foto: Disney)

Het entertainment, voor jong en oud, aan boord is ongeëvenaard. Drie originele Disney-musicals in het Walt Disney Theatre, een Pirates In the Caribbean dekfeest met vuurwerk (!), ontmoetingen met de Disney-figuren, de laatste Disney-films in het Buena Vista Theatre maar ook een apart gedeelte met vermaak alleen voor volwassenen.

Gasten die fit willen blijven tijdens hun cruise kunnen terecht in de gym (met uitzicht op zee), meedoen aan de fitnesslessen of basketballen op het bovendek bij Wide World of Sports. Terwijl de kinderen de tijd van hun leven hebben, komen ouders echt tot rust in de Senses Spa & Salon voor diverse schoonheidsbehandelingen en massages.

De middelgrote Disney Magic (84.000 brutoton) vaart dit zomerseizoen diverse routes in Noord- en West Europa. Daarbij doet het op 27 juni 2017 nogmaals Amsterdam aan op een 11-daagse reis die op 18 juni 2017 start vanuit Kopenhagen. Ook volgend jaar zomer vaart het in Europa en komt het op 30 juli 2018 weer naar Amsterdam.

Klik hier voor een uitgebreide fotoreportage.

Cruises op de Disney Magic zijn boekbaar bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTravel Store

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)