Eerste reusachtig drijvend deel van Norwegian Bliss uit bouwdok

Zaterdag 10 juni is het eerste drijvende deel van de Norwegian Bliss uit het dok van de Meyer Werft in Papenburg gesleept. Er is nu plaats gemaakt voor de bouw van een tweede bouwdeel. Nadat het eerste drijvende deel uit het dok kwam, werd de achterkant van de World Dream zichtbaar. Dit schip wordt momenteel voor Dream Cruises gebouwd en opgeleverd in de herfst van 2017.

De Norwegian Bliss van Norwegian Cruise Line is eerste schip dat op maat wordt gemaakt om in Alaska te gaan varen. De Norwegian Bliss zal vanaf juni 2018 haar cruises gaan maken vanuit Seattle na een transatlantische cruise en een passage door de nieuwe sluizen van het Panamakanaal. Het derde schip in de Breakaway Plus klasse (167.800 brutoton) gaat plaats bieden aan 4.200 passagiers en wordt gebouwd op de Meyer Werft in Papenburg. Oplevering vindt in de lente van 2018 plaats.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.