Holland America Line Director Fleet Operations Sibrand Hassing benoemd tot voorzitter KVNR

Afgelopen week is Sibrand Hassing benoemd tot voorzitter van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR). Hassing is Director Fleet Operations van Holland America Line en kent een lange loopbaan in de nautische wereld.

Hassing deelt het voorzitterschap met Karin Orsel, CEO van MF Shipping Group. Beiden waren al bestuurslid van de KVNR. De benoeming vond plaats tijdens een ledenvergadering van de KVNR die gevolgd werd door een jubileumbijeenkomst. Dit was ter ere van het 25-jarig bestaan van de KVNR en vond plaats aan boord van het ss Rotterdam. Hierbij was Prinses Margriet ook bij aanwezig als erelid van de KVNR.

Fleet Operations

Binnen Holland America Line is Hassing verantwoordelijk voor de Fleet Operations. Dit betekent dat hij zich in de frontlinie bezighoudt met vertegenwoordiging van het varen onder Nederlandse vlag en andere overheids- en internationale maritieme zaken. Daarbij adviseert hij het senior management over de beste manier van handelen met betrekking tot vlaggenstaat, havenstaat en overheids- en internationale maritieme aangelegenheden.

“Ik kijk er naar uit in mijn nieuwe rol te kunnen bijdragen aan de belangrijkste doelstellingen van de KVNR voor de toekomst: verdere versterking van de internationale concurrentiekracht en de verduurzaming van de Nederlandse zeescheepvaart”, aldus Sibrand Hassing.

Hassing zal medio juli 2017 in zijn nieuwe functie treden en zal deze naast zijn werkzaamheden bij Holland America Line uitoefenen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)