World Dream zaterdag succesvol uitgedokt bij Meyer Werft

Zaterdag heeft het nieuwe cruiseschip World Dream (151.300 brutoton) van de Aziatische cruisemaatschappij Dream Cruises het overdekte bouwdok van Meyer Werft verlaten. Het is het tweede cruiseschip dit jaar dat is uitgedokt in het Duitse Papenburg.

De operatie rond het uitdokken van de World Dream begon een half uur eerder dan gepland, nog voor het middaguur.  Na het uitdokken werd het schip vastgelegd bij de pier van de werf. Daar zal ook de schoorsteen worden geplaatst. Veel cruiseliefhebbers waren weer ter plekke om als eerste een glimp op te vangen van de World Dream.

Bij de afbouwkade van de Meyer Werft worden in de komende dagen de laatste werkzaamheden en testen op het schip (335 meter lang en 39,7 meter breed) uitgevoerd. Binnenkort zullen ook de eerste bemanningsleden hun intrek nemen op het schip en zich vertrouwd maken met de faciliteiten aan boord. Voordat het schip medio september de Eemstocht maakt naar de Noordzee voor haar zeetesten dient het nog als imposante achtergrond voor het NDR 2 Papenburg Festival op 9 september en het Udo Lindenberg concert de daar daarvoor.

Het uitdokken van de World Dream was live online te volgen via de webcam op de website www.meyerwerft.de en een livestream op de website van de regionale zender NDR.de.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!