Cruisereiziger
Reparaties & Werfbezoek

EUROPA en EUROPA 2 voor gepland onderhoud naar Blohm+Voss

De twee luxe cruiseschepen van Hapag-Lloyd Cruises, de EUROPA en EUROPA 2, ondergaan de komende periode een uitgebreide facelift. In september/oktober 2017 zullen beide schepen in droogdok gaan bij de scheepswerf van Blohm+Voss in Hamburg voor een geplande onderhoudsbeurt. Naast het doorvoeren van verschillende technische upgrades staan er ook renovaties en herinrichting van enkele publieke ruimtes gepland.

De werkzaamheden die plaatsvinden deze maand aan boord van EUROPA 2 betreffen onder andere de herinrichting van de Herrenzimmer op dek 4: de populaire gin bar krijgt een nieuwe look en naam: Collins. Ook de huidige Jazz Club wordt omgedoopt tot Club 2. The Belvedere op dek 9 wordt gerenoveerd: deze intieme lounge bij de boeg van het schip met panoramische views krijgt toegang tot de bibliotheek en koffiebar.

Tijdens droogdok van de EUROPA wordt het gehele spa gedeelte gerenoveerd en heringericht inclusief de toevoeging van de nieuwste faciliteiten. De 36 suites zonder veranda’s worden uitgerust met nieuwe badkamers en een Azipod-aandrijfmotor zal worden vervangen. Na droogdok vertrekt de EUROPA 2 voor een 5-daagse cruise op 27 september naar Scandinavie en de EUROPA voor een 12-daagse cruise op 13 oktober naar Bilbao.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!