Kiel gelegd van nieuwe Mein Schiff 2 bij Meyer Turku

Donderdag heeft op de scheepswerf van Meyer Turku in het Finse Turku de kiellegging plaatsgevonden van de nieuwe Mein Schiff 2 van TUI Cruises. Volgens traditie in de scheepsvaart wordt bij deze gebeurtenis ook een symbolische munt in het centrale blok van het schip geplaatst. Deze moet het schip geluk brengen. Bij de kiellegging van de 6e nieuwbouw van de Duitse rederij waren zowel vertegenwoordigers van TUI Cruises als van Meyer Werft aanwezig.

De nieuwe Mein Schiff 2 komt begin 2019 in de vaart en staat, net als de nieuwe Mein Schiff 1, voor een nieuwe generatie schepen van de Hamburgse cruisemaatschappij. De zusterschepen zullen ongeveer 20 meter langer worden als de bestaande nieuwbouwschepen. Naast nog meer plek voor ‘Wohlfuhlen’ is er ook een grotere keuze aan hutten en suites. Beide schepen krijgen een capaciteit van maximaal 2.984 gasten en een zeer royale passagier-ruimte verhouding.

Mein Schiff 2 is boekbaar bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTUITravel Store

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!