Carnival Fascination gecharterd voor humanitaire missie

Carnival Cruise Line heeft woensdag bekendgemaakt dat het tot een akkoord is gekomen met de Federal Emergency Management Agency (FEMA) voor het charteren van het cruiseschip Carnival Fascination voor de komende 4 maanden. De Amerikaanse cruisemaatschappij gaat daarmee in op een verzoek van de Amerikaanse regering. Het schip zal richting St. Croix op de Amerikaanse Maagdeneilanden trekken om daar huisvesting en maaltijden te bieden aan hulpverleners die bijstand verlenen aan de plaatselijke bevolking na de orkanen.

De charter zal plaatsvinden van 15 oktober 2017 tot en met 3 februari 2018. Als gevolg hiervan heeft Carnival alle cruises van de Carnival Fascination geannuleerd die gepland stonden in deze periode. De Carnival Fascination heeft normaalgesproken San Juan in Puerto Rico als thuisbasis. Cruisereizigers op geannuleerde reizen ontvangen hun cruisebedrag volledig terug inclusief een korting voor een toekomstige cruise. De Carnival Fascination komt op 18 februari 2018 terug in de vaart na een droogdok op de scheepswerf Grand Bahama.

Eerder charterde FEMA ook al het cruiseschip Grand Celebration van de kleine rederij Bahamas Paradise Cruise Line om dezelfde reden. Dit schip ligt 3 maanden in St. Thomas op de Amerikaanse Maagdeneilanden.

Foto: Andy Newman/Carnival Cruise Lines

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!