Cruisereiziger
AanmerenBestemmingen

Cruisehavens in het Caribisch gebied zijn open en verwelkomen cruisepassagiers

In de derde week van Plan a Cruise Maand – een wereldwijde actiemaand van Cruise Lines International Association (CLIA) – aandacht voor het Caribisch gebied waarvan enkele eilanden recent zo zwaar getroffen zijn door orkanen. CLIA, branche-organisatie van de cruise-industrie rapporteert dat nagenoeg 50 cruisehavens in het Caribisch gebied nog steeds reizigers verwelkomen.

‘Allereerst gaat ons hart uit naar alle mensen die getroffen zijn door de orkanen,’ zegt Cindy D’Aoust, president en CEO van CLIA. ‘Gelukkig verwelkomt de overgrote meerderheid van Caribische cruisehavens, die slechts minimale of helemaal geen schade ondervonden van de orkanen, cruisepassagiers. De Caribische eilanden leunen sterk op het cruisetoerisme. De cruisebranche is zeer betrokken en doet er alles aan cruisepassagiers naar het gebied te blijven brengen. Ik ben er trots op dat onze CLIA-leden met andere organisaties in het toerisme zich hebben ingespannen om meer dan $30 miljoen beschikbaar te stellen voor tijdelijke woonruimte, het vervoer van families en huisdieren en voorraden voor de mensen.’

Caribbean en Noord- en Zuid-Amerika
Naast het Caribisch gebied zijn er nog veel meer bestemmingen en opstaphavens in Noord- en Zuid-Amerika. Voor elk type reiziger is wel iets te vinden in dit gebied. Enkele highlights van noord tot zuid:

  • Sitka, Alaska: Alaska’s meest exotische cruisehaven is vol met geschiedenis en is bijvoorbeeld het land van de Tlingit Native Americans. Bezoek hier het totumpaal park of loop via Katlian Street naar de kade met de kleurige vissersbootjes en huizen aan de haven.
  • Quebec City, Quebec: Canada’s meest Europese bestemming waar Frans de voertaal is. Actieve reizigers en natuurliefhebbers fietsen langs beroemde watervallen en de cultuurliefhebbers genieten van de musea en historische gebouwen zoals de Basilique Cathedrale.
  • Bonaire, Caribbean: onze eigen parel is onbetwist leider in ecotoerisme en terecht trots op de roze wolk van flamingo kolonies en een kraakheldere onderwaterwereld vol leven waaronder zeepaardjes. Montevideo,
  • Uruguay: deze Zuid-Amerikaanse havenstad is een spectaculaire mix van oud en nieuw. Bezoekers wandelen over het ultramoderne Plaza Indepencia plein en drinken ‘s middags thee in het historische Ciudad Vieja.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)