Video: Wind Surf uitgerust met nieuwe zeilen

Het vlaggenschip van Windstar Cruises, Wind Surf, heeft recent nieuwe zeilen gekregen. De vijf nieuwe zeilen van een van de grootste motorjachten ter wereld (14.745 brutoton) zijn handgemaakt in Frankrijk door een team van maritieme designers en ambachtslieden van Incidence Sails, de grootste commerciele zeilmaker van het land. Het Dacron zeildoek is bijna een half voetbalveld groot. De zeilen van de Wind Surf (187 meter lang) worden om de 5 jaar vervangen. De rederij heeft aangegeven dat de oude zeilen worden verwerkt tot tassen die gasten aan boord van de 6 schepen in de vloot kunnen kopen.

Het plaatsen van elk geautomatiseerd zeil duurde ongeveer 4 uur. 3 zeilen werden geinstalleerd in augustus in Kopenhagen (Denemarken). De laatste 2 zeilen volgden medio oktober in het Italiaanse Amalfi. De aanwezige gasten werden daarbij getrakteerd op een zeldzame ervaring. De topsnelheid van de Wind Surf op zeilkracht alleen is 15,6 knopen, gemeten tijdens een transatlantische oversteek.

Zie onderstaande time-lapse van de fabricatie van de zeilen:

Boek een cruise op de Wind Surf bij:

Captain Cruise

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!