Video: Wind Surf uitgerust met nieuwe zeilen

Het vlaggenschip van Windstar Cruises, Wind Surf, heeft recent nieuwe zeilen gekregen. De vijf nieuwe zeilen van een van de grootste motorjachten ter wereld (14.745 brutoton) zijn handgemaakt in Frankrijk door een team van maritieme designers en ambachtslieden van Incidence Sails, de grootste commerciele zeilmaker van het land. Het Dacron zeildoek is bijna een half voetbalveld groot. De zeilen van de Wind Surf (187 meter lang) worden om de 5 jaar vervangen. De rederij heeft aangegeven dat de oude zeilen worden verwerkt tot tassen die gasten aan boord van de 6 schepen in de vloot kunnen kopen.

Het plaatsen van elk geautomatiseerd zeil duurde ongeveer 4 uur. 3 zeilen werden geinstalleerd in augustus in Kopenhagen (Denemarken). De laatste 2 zeilen volgden medio oktober in het Italiaanse Amalfi. De aanwezige gasten werden daarbij getrakteerd op een zeldzame ervaring. De topsnelheid van de Wind Surf op zeilkracht alleen is 15,6 knopen, gemeten tijdens een transatlantische oversteek.

Zie onderstaande time-lapse van de fabricatie van de zeilen:

Boek een cruise op de Wind Surf bij:

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​