Eerste cruiseschip Virgin Voyages alleen voor volwassenen

Foto: Virgin Voyages

Op het eerste cruiseschip van de nieuwe cruiserederij Virgin Voyages zijn vanaf 2020 alleen volwassenen welkom. Dat heeft de president en CEO van Virgin Voyages, Tom McAlpin, dinsdagavond bekendgemaakt tijdens de kielleggingsceremonie van het schip op de scheepswerf van Fincantieri in Genua. Het hanteren van een minimale leeftijd van 18 jaar is gebaseerd op feedback van gasten en reisagenten.

Tijdens het feestelijke evenement, waarbij ook Virgin Group oprichter Sir Richard Branson aanwezig was, werden ook andere details bekendgemaakt over het eerste schip (2.860 passagiers). 86 procent van de hutten krijgen een balkon, een zogenaamde ‘sea terrace’ en 93 procent heeft uitzicht op zee. Het schip, dat nog geen naam heeft, bevat een zilvergrijze boeg met rookglas en Virgin-rode accenten, inclusief een rode schoorsteen.

De schepen in de vloot van Virgin Voyages, waarvan het tweede en derde schip respectievelijk in 2021 en 2022 worden opgeleverd, zullen ‘Lady Ships’ worden genoemd, een knipoog naar de Britse roots van Virgin. De boeg van de schepen worden versierd met het ontwerp van een zeemeermin met het logo van Virgin, geinspireerd op de ornamenten van historische schepen. Op de website van Virgin Voyages kan je reeds je interesse kenmaar maken voor de eerste, nog onbekende, cruises van het eerste cruiseschip vanuit Miami.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!