Drukste cruiseseizoen ooit voor haven van Seattle

Een record aantal cruisepassagiers deed in 2017 de haven van Seattle aan. In totaal verwelkomde de stad aan de westkust van Amerika 1.071.594 passagiers. Dat is een toename van 9% ten opzichte van een jaar eerder. In 2018 worden er nog meer cruisereizigers verwacht, 1.092.345. De schatting is dat elk cruiseschip 2,7 miljoen dollar opbrengt voor de lokale economie, waardoor de totale inkomsten voor de regio oplopen tot meer dan 500 miljoen dollar. Meer dan 4.000 banen zijn gemoeid met de cruise-industrie in en rond Seattle.

Op 30 mei 2018 verwacht Seattle het nieuwe cruiseschip Norwegian Bliss op haar eerste reis vanaf de scheepswerf van Meyer Werft in Papenburg naar haar eerste thuishaven bij Pier 66, die onlangs is gerenoveerd in een samenwerkingsverband met Norwegian Cruise Line. De Norwegian Bliss (4.000 passagiers), speciaal gebouwd voor cruisen in Alaska, wordt het grootste cruiseschip dat haar thuisbasis krijgt aan de westkust. De Bliss biedt tot en met de zomer van 2018 wekelijkse Alaska-cruises.

De volgende cruiseschepen zullen in 2018 ook vanuit Seattle naar Alaska gaan varen: Carnival Legend (Carnival Cruise Line), Celebrity Solstice (Celebrity Cruises), Eurodam, Amsterdam, Zaandam (Holland America Line), Norwegian Pearl (Norwegian Cruise Line), Regatta (Oceania Cruises), Ruby Princess, Emerald Princess (Princess Cruises), Explorer of the Seas (Royal Caribbean International).

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!