Ontdek Cuba met Holland America Line’s Veendam

De Veendam van Holland America Line is momenteel bezig aan haar eerste Cuba cruise. Holland America Line kreeg begin vorig jaar toestemming om naar Cuba te varen. De Veendam vertrok op 22 december 2017 voor een prachtige Cuba Explorer cruise van 12 dagen die startte vanuit Fort Lauderdale.

“Voor velen draait reizen om het verkennen van nieuwe plekken en het ontdekken van bijzondere culturele ervaringen, en Cuba is één van meest begeerde nieuwe bestemmingen voor vele van onze gasten,” aldus Orlando Ashford, President Holland America Line. “We zijn enthousiast dat we eindelijk Cuba aan onze routes kunnen toevoegen en onze gasten en partners in de reiswereld hebben hoopvol gewacht op een premium cruise ervaring naar dit nog relatief onontdekte Caribische juweel.”

Tijdens negen 7-nachten reizen worden de havens Havana en Cienfuegos bezocht. De 12-nachten reis bezoekt ook beide Cubaanse havens. Afhankelijk van de vertrekdag van de Cuba cruises, varen zij ook naar de Caribische havens van Montego Bay in Jamaica, George Town op Grand Cayman, Cozumel in Mexico en Key West in Florida.  De laatste 7-nachten Cuba reis vertrekt op 18 april 2018.

Havana

De hoofdstad Havana ligt op slechts 145 km van Key West, het zuidelijkste puntje van Florida. Nog steeds heeft Havana de typische sfeer: snoepgekleurde vintage auto’s, muzikanten die overal spelen, sigaar rokende en rumdrinkende locals met als achtergrond talloze palmbomen. Niet voor niets stond Havana bekend in de vorige eeuw als het ‘Parijs van de Caribbean’. Het merendeel van de cruises bevat een lange stop in Havana zodat gasten het UNESCO Werelderfgoed gebied kunnen ontdekken en zichzelf kunnen onderdompelen in het grote aanbod van historische en culturele avonturen.

Holland America Line stelde zes Exploration Central excursies samen die ervoor zorgen dat je echt kennis maakt met de Cubaanse cultuur en geschiedenis. Alle excursies zijn van te voren boekbaar, thuis of op het MS Veendam. Wil je bijvoorbeeld alles weten over de kunstenaars van Havana? Ga dan mee op een excursie naar het Bellas Artes Fine Arts Museum, waarna je naar de buurt gaat waar kunstenaar Jose Fuster woont. Hij versierde de muren van 80 woningen in de buurt. De muren representeren de bewoners en men zegt dat hij zich gerust kan meten met de wereldberoemde kunstenaars Gaudi en Picasso.
Een andere prachtige excursie gaat naar een gebied dat Las Terrazas heet. Dit UNESCO werelderfgoed bestaat uit een dorp en een groot natuurreservaat met bomen om erosie te voorkomen op de heuvels. Er zijn meren, rivieren en watervallen. Bij dit bezoek ontdek je een oude koffieplantage en maak je kennis met lokale doktoren die gebruik maken van de rijkdom van het bos voor het maken van alternatieve medicijnen.

Aan boord

Aan boord zal je Cuba cruise verrijkt worden door het Explorations Central programma (EXC). De EXC Gidsen brengen de bestemming tot leven met presentaties en EXC Talks waardoor gasten meer kennis krijgen over het grootste Caribische eiland. Daarnaast zijn EXC Port Guides gecreëerd voor de Cubaanse havens, EXC Ontmoetingen tonen de cultuur en geschiedenis van Cuba voorafgaand aan een bezoek aan de havens en er is nog veel meer. Daarnaast worden informatieve en culturele EXC Tours ontwikkeld in en rondom Havana en Cienfuegos.

MS Veendam

Het MS Veendam hoort tot een van de kleinere schepen in de vloot van de Holland America Line met plek voor 1350 passagiers. Het schip is tijdens de renovatie van 2009 voorzien van de nieuwe Holland America ontwikkelingen als de Mix, nieuwe lounges en een nieuw theater. Bovendien biedt dit schip de fijne lanai hutten. Het statige schip heeft het tweelagige Rotterdam Main Dining Room, een Pinnacle Grill (toeslag) en het Italiaanse Canaletto restaurant (toeslag). Het achterdek bevat The Retreat, een zwembad waarin ligbedden staan. Het zwembad op het middendek is voorzien van een schuifdak. Verder is er een spa, een sportdek, een theater voor kooklessen en bibliotheek met een Explorations Cafe.

Tarieven voor de Cuba cruises beginnen bij €899 per persoon inclusief belastingen en toeslagen. Let er wel op dat je een visum aanvraagt voor Cuba.

Cruises zijn boekbaar bij Holland America Line (klik hier) en uiteraard bij diverse cruisespecialisten:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTravelstore

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)