AIDA Cruises bestelt derde schip uit Helios-klasse bij Meyer Werft

AIDA Cruises heeft bekendgemaakt dat het een derde nieuwbouwschip heeft besteld bij de Duitse scheepsbouwer Meyer Werft in Papenburg. Het wordt het derde nieuwe generatie schip in de Helios-klasse. Het eerste schip, AIDAnova, komt dit najaar in de vaart. De zusterschepen volgen in respectievelijk 2021 en 2023. De nieuwe schepen zullen volledig opereren op vloeibaar aardgas (LNG), de meest milieuvriendelijke en emissiearme fossiele brandstof met dank aan de vier dual-fuel motoren. Het nieuwe schip krijgt een brutotonnage van 180.000 en een capaciteit van 2.700 hutten.
 
‘Met deze nieuwe order zorgen we voor de verdere groei van de cruisemarkt op de lange termijn en kunnen we ook in de toekomst spannende aanbiedingen voor dit gestaag groeiende vakantiesegment aanbieden. Dankzij een nog grotere variëteit aan boord openen we nieuwe mogelijkheden om nieuwe doelgroepen binnen alle doelgroepen aan te trekken voor deze unieke vakantie-ervaring’, aldus Felix Eichorn, president van de Duitse cruisemaatschappij AIDA Cruises.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!