PONANT bestelt twee nieuwe expeditieschepen bij Vard

PONANT, de Franse cruiserederij die dit jaar haar 30e verjaardag viert, heeft laten weten dat het nog eens 2 nieuwe expeditieschepen in haar PONANT Explorer klasse laat bouwen. Deze schepen worden, net als de vier voorgaande schepen, gebouwd door de Noorse scheepswerf Vard, dat onderdeel uitmaakt van de Fincantieri Group. Oplevering van de Le Bellot en Le Surville staat gepland in het eerste en tweede kwartaal van 2020. Met de nieuwe uitbreiding bestaat de vloot van PONANT in 2021 uit 12 schepen.
 
Alle schepen combineren een bescheiden formaat (slechts 92 hutten en suites, elk met balkon), een verfijnd ontwerp, geavanceerde technologie en respect voor het milieu. Ze voldoen o.a. aan het internationale CLEANSHIP-label (Bureau Veritas). De zes PONANT Explorers worden uitgerust met het unieke ‘Blue Eye’, een onderwaterlounge die passagiers in staat stelt de onderwaterwereld te ontdekken en te ervaren via twee patrijspoorten in de vorm van een oog, uitkijkend op de zeebodem.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.