Bouw gestart van eerste cruiseschip Dream Cruises in Global klasse

Afgelopen week is de officiële bouw van het eerste cruiseschip in de Global klasse van de Aziatische cruisemaatschappij Dream Cruises van start gegaan. Begeleid door het geluid van scheepshoornen werd op de Wismar scheepswerf van MV WERFTEN het eerste stuk staal gesneden. Een paar minuten later vond hetzelfde tafereel plaats op de Rostock scheepswerf. Op beide locaties zal er parallel gewerkt gaan worden aan het grootste schip (204.000 brutoton) dat ooit wordt gefabriceerd in Duitsland. Het samenvoegen van alle modules zal uiteindelijk in Wismar plaatsvinden. Oplevering staat gepland voor eind 2020.

Het Global klasse schip wordt 342 meter lang en 46 meter breed. Het krijgt een capaciteit van 5.000 passagiers die worden gehuisvest in 2.500 hutten. Het design is volledig gericht op de Aziatische markt met populaire faciliteiten zoals een Cineplex, een themapark, een Aziatische spa, authentieke Aziatische eetgelegenheden en een breed scala aan winkels. Over het gehele schip zal er worden gewerkt met kunstmatige intelligentie zoals gezichts- en stemherkenning voor de meeste diensten aan boord en robots die alledaagse taken zullen uitvoeren, zodat de bemanning zich kan concentreren op dienstverlening.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!