Video: Verlenging Silver Spirit van start gegaan

Momenteel vindt op de scheepswerf van Fincantieri in Palermo de verlenging plaats van het cruiseschip Silver Spirit (36.009 brutoton). Het is de eerste keer in de historie van de ultra-luxe cruisemaatschappij Silversea Cruises dat een schip uit haar vloot een dergelijke transformatie ondergaat. De Silver Spirit wordt letterlijk in tweeën geknipt waarna een voorgefabriceerde middensectie van 15 meter wordt tussengevoegd dat plek gaat bieden aan 6 Silver Suites, 26 Veranda Suites en 2 Panorama Suites. Er zullen ook technische updates worden uitgevoerd. Het herontwerp is geïnspireerd op de innovaties van het nieuwe vlaggenschip van de rederij, Silver Muse, o.a. met nieuwe creatieve eetconcepten en upgrades van het interieur van de suites, openbare ruimtes en buitenruimtes. Naar verwachting zal de verlenging op 5 mei 2018 zijn afgerond.

Zie onderstaande video voor beelden van het in tweeën knippen van de Silver Spirit.  

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!