Royal Caribbean komt met nog groter cruiseschip dan Symphony of the Seas

Symphony of the Seas

Vorige week kwam het grootste cruiseschip ter wereld, de Symphony of the Seas, in de vaart. Deze bijzondere titel zal het echter niet heel lang kunnen dragen. Royal Caribbean International komt in 2021 namelijk met een nieuw cruiseschip dat nog langer en nog groter zal zijn. Het toekomstige vijfde cruiseschip in de Oasis-klasse van de Amerikaanse rederij, dat nog geen naam heeft, zal een tikkeltje langer en groter worden dan de 362,1 meter en 228.081 brutotonnage van de Symphony of the Seas. Dat heeft Michael Bayley, president en CEO van de cruisemaatschappij, laten weten tijdens een persconferentie aan boord van het vierde cruiseschip in de Oasis-klasse. Alle Oasis-klasse schepen hebben een brutotonnage van meer dan 225.000 en zijn daarmee maar liefst 30% groter dan de andere grote cruiseschepen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

2 thoughts on “Royal Caribbean komt met nog groter cruiseschip dan Symphony of the Seas

 • 2 april 2018 om 00:11
  Permalink

  Heeft men bij Royal Caribbean soms last van het “obesitas gevoel” dat alles al maar groter moet worden ? ! Misschien zou het de naam mogen krijgen van “Obesity of the Seas” en of havenplaatsen er staan te juichen om de zoveelste onhandelbare mastodont aan de kade te zien liggen en zou het het lokale milieu wel ten goede komen, ik betwijfel het. Small is beautiful too, iets voor Royal Caribbean en collega rederijen ?

 • 2 april 2018 om 10:16
  Permalink

  groot groter het grootst
  maar letop
  er zijn nog meer dan 60 orders voor het bouwen van cruise schepen. dit gaat dus echt een keer goed fout.

Reacties zijn gesloten.