Nieuwe Mein Schiff 1 overgedragen aan TUI Cruises

Mein Schiff 1

Woensdag heeft op de scheepswerf van Meyer Turku in het Finse Turku de overdracht plaatsgevonden van de gloednieuwe Mein Schiff 1. De Duitse cruisemaatschappij heeft daarmee weer een nieuwe nummer 1 in de vloot. Het is de opvolger van de in 2009 gedoopte Mein Schiff 1 dat medio april van dit jaar naar de Britse cruisemaatschappij Marella Cruises is overgegaan. Bij de officiele overdrachtsceremonie van de Mein Schiff 1 waren o.a. Wybcke Meier en Frank Kuhlmann, CEO en CFO van TUI Cruises, en Jan Meyer, Managing Director van de Meyer Werft Turku aanwezig.

Voor de 10-jarige TUI Cruises is de Mein Schiff 1 het begin van een nieuwe generatie cruiseschepen die 20 meter langer zijn waardoor ze een capaciteit krijgen van 2.900 passagiers. Volgend jaar gaat de uitbreiding verder met de nieuwe Mein Schiff 2, waarna in 2023 eenzelfde schip in deze klasse volgt onder de naam Mein Schiff 7. De Mein Schiff 1 is inmiddels vertrokken naar het Duitse Kiel voor haar eerste inaugurele cruises. Op 11 mei 2018 wordt het schip gedoopt tijdens de Hafengeburtstag in Hamburg.

Interesse in cruisen met de Mein Schiff 1. Vraag een offerte aan bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTUITravel Store

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!