Royal Caribbean neemt meerderheidsbelang in Silversea Cruises

Royal Caribbean Cruises Ltd (RCL)
en Manfredi Lefebvre D’Ovio hebben vandaag bekend gemaakt dat Royal Caribbean Cruises Ltd een meerderheidsbelang neemt in het tot dusver private Silversea Cruises. 

Met de getekende overeenkomst verkrijgt Royal Caribbean een aandelenbelang van 66,7% in Silversea Cruises. De aankoopprijs van dit pakket bedraagt ongeveer $ 1 miljard. RCL zal dit bedrag middels een lening voldoen. Lefebvre kwalificeert zich voor een geschatte, voorwaardelijke vergoeding van circa 472.000 RCL aandelen, die zullen worden uitbetaald na het behalen van bepaalde 2019-2020 prestatie-matrixen. 

“Silversea is een kroonjuweel en een erkend leider in luxe en expeditie cruises, 2 markten waar we groei verwachten”, zegt Richard D Fain, Chairman en CEO van Royal Caribbean Cruises Ltd. “De vereniging van onze 2 organisaties geeft een buitengewone mogelijkheid om het vakantie aanbod te vergroten”. 

Lefebvre voegt toe dat deze stap de groei van een buitengewoon merk, destijds begonnen door zijn vader, garandeert. “Richard en ik zijn gelijkgestemd over de visie ten aanzien van het bieden van een excellente reiservaring aan onze gasten. Dit meerderheidsbelang geeft Silversea de mogelijkheid versneld te groeien om de meest succesvolle luxe en expeditie cruiserederij ter wereld te worden.”

De strategische redenering van de samenwerking heeft betrekking op:

  • Veel snellere groei in de markt van luxe en expeditie cruises dan Silversea alleen kan vergaren.
  • Diversiteit in de portfolio van Royal Caribbean en betere mogelijkheden de ultra-luxe markt te bedienen.
  • Duidelijk gezicht van de gezamenlijke organisaties om vraag naar cruise vakanties te genereren voor de gasten en aanlegplaatsen te bedingen
  • Signifante synergiën op diverse fronten

Lefebvre en Fain bevestigden dat Silversea CEO, Roberto Martinoli, in zijn huidige functie zal blijven en zal blijven werken met het huidige Silversea management team.

Silversea biedt intieme, all-suite schepen die wereldwijd varen naar meer dan 1000 bestemmingen en unieke, luxe expeditie schepen. Dit biedt een extra dimensie aan de huidige portfolio van RCL.

RCL’s belangrijkste merk, Royal Caribbean richt zich met name op avontuur zoekende families. Celebrity Cruises is een ‘premium brand’ met een modern luxury ervaring en Azamara Club Cruises richt zich met name op de bestemming met luxe cruises naar unieke plaatsen. Middels een langdurig lopende joint venture opereert de rederij ook TUI Cruises en Pullmantur.

Verwacht wordt dat de koop van Silversea eind dit jaar afgerond kan worden, afhankelijk van verplichte sluitingsvoorwaarden en overheids toestemmingen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)