Costa Cruises viert tewaterlating Costa Venezia

Costa Cruises vierde vrijdag de tewaterlating van haar nieuwe cruiseschip Costa Venezia, het eerste schip van de Italiaanse cruisemaatschappij dat speciaal wordt gebouwd voor de Chinese markt. De ceremonie vond plaats op de scheepwerf van Fincantieri in het Italiaanse Monfalcone, waar het schip ook gebouwd wordt. Na het doorknippen van een lint door de doopmoeder van de ceremonie, een medewerker van de werf, werd het droogdok gevuld met water dat daardoor voor de eerste keer in aanraking kwam met het nieuwe Costa-schip.

De Costa Venezia (135.500 brutoton) zal de passie van de Venetiaanse en Italiaanse cultuur tot leven brengen door middel van iconen als het Carnaval van Venetie en de beroemde gondels van de stad. De gasten kunnen daarnaast ook genieten van Italiaanse diners, luxe Italiaanse winkels en Italiaans entertainment. Dat alles zal plaatsvinden in het comfort van thuis, zoals Chinese restaurants en karaoke-bars in Chinese stijl.

Het 5.260 passagiers tellende cruiseschip zal naar verwachting in maart 2019 vertrekken vanuit Triest voor een 53-daagse reis naar China, in de voetsporen van Marco Polo. Via de Middellandse Zee, het Midden-Oosten en Zuidoost- en Oost-Azië komt het op 18 mei 2019 aan in haar eindhaven Shanghai. Vervolgens zal het door heel Azië cruises gaan maken. De Costa Venezia wordt het grootste cruiseschip van Costa in China. In 2020 volgt een nieuw zusterschip, waarvan eerder dit jaar het eerste stuk staal werd gesneden bij Fincantieri.

Cruises met de Costa Venezia zijn boekbaar bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravel Store

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!