Twee nieuwe cruiseschepen definitief in bestelling voor Norwegian Cruise Line

Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. heeft de eerder aangekondigde optie op een vijfde en zesde schip in de Project Leonardo Class voor Norwegian Cruise Line bij Fincantieri bevestigd. De aflevering vindt plaats in 2026 en 2027.

“Deze orders leiden ons consistente en afgewogen nieuwbouwprogramma en het sterke groeitraject verder in de toekomst”, zegt Frank Del Rio, president en chief executive officer van Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. “Onze zes schepen tellende Leonardo Class-vloot vergroot de inzetmogelijkheden in sterk presterende markten, die nog niet of onvoldoende worden bediend. Daarnaast biedt de vloot onze gasten nieuwe ervaringen.”

Met 140.000 ton en accommodatie voor circa 3.300 gasten gaat deze nieuwe generatie schepen verder op het succesvolle concept ‘vrijheid en flexibiliteit’, dat kenmerkend is voor de vloot van Norwegian Cruise Line, zoals de jongste categorie, de Breakaway Plus klasse schepen.

In de nieuwe ontwerpen worden tal van inventieve elementen toegepast, waarmee de beleving van de gasten aan boord opnieuw op een hoger niveau wordt gebracht. Een prioriteit van het ontwerp-prototype is een efficiënt energieverbruik met het doel het brandstofverbruik te optimaliseren en de impact op het milieu te beperken. Het kleiner formaat schepen vergroot ook de inzetmogelijkheden wereldwijd. Meer details over de innovatieve aspecten volgen op latere datum.

Met deze bekendmaking heeft Norwegian Cruise Line Holdings zeven schepen in bestelling voor Norwegian Cruise Line en een voor Regent Seven Seas Cruises, waarmee in totaal acht cruiseschepen zullen worden afgeleverd tot en met 2027. In het najaar van 2019 wordt het eerstvolgende nieuwe schip, Norwegian Encore, in de vaart genomen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)