Silversea in 2019 voor de eerste keer naar de Noordoost Passage

Silver Explorer

Silversea Expeditions viert haar 10e verjaardag met de introductie van haar eerste oversteek van de Noordoost Passage, een afgelegen spectaculaire vaarroute boven de poolcirkel. Er zijn tot op heden maar weinig cruiseschepen die de doorgang, die de kustlijnen van Azië en Europa volgt, hebben gepasseerd. Het luxueuze schip Silver Explorer gaat de route eenmalig varen via een 25-daagse cruise. Op 10 augustus 2019 vaart het ijsklasse expeditieschip van Nome, Alaska naar Tromsø, Noorwegen. Passagiers worden getrakteerd op bijzondere landschappen, unieke culturen en zeldzame diersoorten.

De ambitieuze expeditie van Silversea doet o.a. het UNESCO-werelderfgoed Wrangel Island aan, waar ijsberen en walrussen rondzwerven en trekvogels nestelen, Champ Island, bekend om de grote, mysterieuze stenen bollen die op buitenaards landschap lijken, Tikhaya Bay’s Rubini Rock met zijn prachtige basaltkolommen en de archipel Severnaya Zemlya, beroemd om zijn indrukwekkende fjorden en majestueuze gletsjers. Andere hoogtepunten zijn het varen richting Ice Edge op zoek naar zeehonden, walrussen en ijsberen op ijsschotsen en het bezoek aan Moermansk, de laatste stad gesticht door het Russische Rijk.

De Silver Explorer biedt slechts plek aan 144 gasten. Haar vloot van 12 zodiacs zorgt ervoor dat passagiers bijzondere plekken van dichtbij kunnen ontdekken. Het expeditieteam van Silversea met gekwalificeerde specialisten zal aanwezig zijn om haar uitgebreide kennis van de omgeving te delen. Ze zullen aan boord lezingen en workshops geven, zodiac-tochten leiden en excursies aan land begeleiden. Het aanbod is voor alle cruisereizigers bij de prijs inbegrepen. Prijzen starten vanaf 37.170 dollar per persoon op basis van een dubbele bezetting.

Cruises met de Silver Explorer zijn o.a. boekbaar bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Travel Store

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!