Cruisereiziger
AanmerenBestemmingen

Holland America Line’s Westerdam vaart in 2018-2019 naar het Verre Oosten

De mysteries van het Verre Oosten ontvouwen zich voor gasten van Holland America Line’s Westerdam wanneer het schip haar 2018-19 seizoen start. Vanaf september 2018 tot april 2019 ontdekt het 1916 passagiers tellende schip uitgebreid China, Japan, de Filipijnen, Singapore, Taiwan, Thailand en Vietnam tijdens cruises van 10 tot 31 dagen.

De reizen vertrekken vanuit Yokohama in Japan, Hong Kong en Shanghai in China en Singapore. Landen waar oude tempels en culturen doordrenkt van traditie in schril contrast staan met wolkenkrabbers en drukke hoofdsteden. Tien verschillende routes tonen de diversiteit van de landen en tegelijkertijd wordt de geschiedenis die in duizenden jaren is gevormd, gevierd. Late vertrekken en overnachtingen in de havens geven gasten extra tijd om de steden te ontdekken. In Hong Kong en Singapore kunnen voorafgaand aan vertrek exclusieve Signature Experience pre-cruise tours geboekt worden.

“Reizigers zoeken meer betekenisvolle en ervaringsgerichte vakanties en onze Azië routes blijven veelgevraagd vanwege de intense culturele ontdekking en ‘once-in-a-lifetime’ ervaringen,” aldus Orlando Ashford, President van Holland America Line. “Voor velen is een cruise naar het Verre Oosten een lang gekoesterde wens. Om er zeker van te zijn dat we aan de verwachtingen voldoen hebben we het seizoen van de Westerdam een van de meest uitgebreide en gedenkwaardige in de branche gemaakt.”

De Westerdam is in 2017 volledig gerenoveerd en voorzien van de populaire Music Walk met Lincoln Center Stage en Billboard Onboard. Daarnaast werd het Rijksmuseum at Sea toegevoegd, een unieke samenwerking tussen Holland America Line en het Rijksmuseum. Gasten vinden op dek één van het Atrium replica’s van de meest beroemde meesterwerken van het museum.

Bijzondere routes
De Westerdam begint het seizoen met een 14-daagse Noord-Pacifische overtocht vanuit Vancouver naar Yokohama in Japan. Daarna start het schip met een reeks cruises die het Verre Oosten, van Japan tot Vietnam, ontdekt.

Vanuit Singapore vertrekt de Westerdam voor een 16-daagse cruise richting Hong Kong. Het schip bezoekt Sanya in China, vier havens in Vietnam waaronder een overnachting in Halong Bay, Sihanoukville in Cambodja en Koh Samui en Laem Chabang (Bangkok) in Thailand. In deze laatste haven wordt ook een nacht verbleven.

De kortste route is een 10-daagse cruise die start en eindigt in Hong Kong. Stops onderweg vinden plaats in Japan, Taiwan en de Filipijnen.

De allereerste Westerdam cruise van 2019 is een 15-daagse Thailand en Vietnam reis vanuit Singapore. Er zijn in Vietnam maar liefst vier stops waardoor gasten het land uitgebreid kunnen ontdekken. Overnachtingen vinden plaats in Da Nang, Vietnam en Laem Chabang (Bangkok), Thailand.

De 14- of 15-daagse cruises van de Westerdam tussen Hong Kong en Shanghai bieden een overnachting in een van de steden en havens die onderweg worden aangedaan, bevinden zich in de Filipijnen, Taiwan, Japan en Zuid-Korea.

De Japan Explorer cruise begint en komt weer terug in Yokohama en bezoekt vijf plekken in Japan waaronder een overnachting in Kobe. Daarnaast twee stops in Taiwan en een bezoek aan Jeju (Cheju) in Zuid-Korea.

De laatste cruise van het seizoen is een Japan & Rusland reis met maar liefst acht stops in Japan en een verkenning van Vladivostok in Rusland. Daarna maakt de Westerdam vanuit Yokohama de oversteek naar Vancouver waarbij ook Alaska wordt bezocht.

Signature Experiences
Holland America Line’s Signature Experiences zijn speciaal voor gasten die in een suite verblijven. Zij krijgen voorafgaand aan de cruise twee luxe hotelovernachtingen en transfers in de haven van vertrek en bezoeken een exclusief avond evenement. De Experience is kosteloos maar is beperkt beschikbaar en moet tijdig gereserveerd worden.

In Singapore bezoeken gasten de National Gallery en ontvangen daar een privérondleiding en genieten van een optreden van een traditionele drakendans. In Hong Kong wordt de Dai Pai Dong Experience aangeboden. Dit is een street food tour waarbij de lokale cuisine wordt ontdekt en geproefd.

Explorations Central
Tijdens de Azië cruises brengt Explorations Central (EXC) de lokale tradities, culinaire smaken en culturele ervaringen aan boord. Er zijn workshops zoals origami vouwen, leren eten met stokjes en de etiquette tijdens een thee ceremonie. In America’s Test Kitchen vinden Aziatische kookdemonstraties en -lessen plaats. Het EXC team biedt op maat begeleiding tijdens alle stops in het continent.

Wil jij met de Westerdam naar het Verre Oosten? Vraag een offerte aan bij:

ANWB Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!