Cruisereiziger
BestemmingenCruise van de week

Met Norwegian Pearl vanuit Amsterdam naar Noorwegen én Groot-Brittannië

Ben je op zoek naar een verrassende cruise vanuit Amsterdam? En ook nog eens all-inclusive zonder je zorgen te maken om de boordrekening? Dan is dit de ideale cruise:

Vanuit Amsterdam vaart op 8 juni 2019 de Norwegian Pearl een 15-daagse cruise naar Groot-Brittannië én Noorwegen, een combinatie die je niet vaak ziet. Samen met het all-inclusive concept betaal je één prijs waarin vrijwel alles inbegrepen is, zoals je drankjes, fooien en een internetpakket. Wij bekijken deze cruise in detail en nemen je als het ware alvast mee op deze reis. Ook op 11 mei 2019 vaart de Norwegian Pearl deze route.

De bestemming: Groot-Brittannië & Noorwegen

Op de eerste dag van je cruise scheep je in in ons mooie Amsterdam. Je kunt per trein gemakkelijk naar Amsterdam Centraal en vervolgens ben je dichtbij de cruiseterminal (PTA) aan het IJ. De Norwegian Pearl vertrekt om 17:00 uur.

Schotland

De eerste dag op zee volgt en je hebt de hele dag om het nieuwe schip te verkennen. De Pearl komt op maandag aan in de Schotse haven van Edinburgh, een prachtige stad in deze tijd van het jaar. Bezoek het kasteel, koop een echt Schots souvenier en bezoek een whiskeystokerij. Gegarandeerd een topdag! Ook de volgende dag in Invergordon kun je genieten van Schotland. De belangrijkste bezienswaardigheid in de buurt van Invergordon is het Meer van Loch Ness in Inverness. Het meer van Loch Ness is echter wel buiten Inverness en kan je beter met een taxi bezoeken. Uiteraard wordt deze tour ook in excursievorm door de rederijen aangeboden.

Noorwegen

De route van de Norwegian Pearl gaat verder naar Noorwegen. Je bezoekt er Haugesund, Flam en Geiranger (met een korte tussenstop in Hellesylt voor de excursiedeelnemers). De talloze fjorden, watervallen en natuur zijn onvergetelijk.  De grootste attractie in Flam is de beroemde Flamsbanen spoorlijn van Flam naar Myrdal. De lijn is slechts 20 km lang maar is door het gemiddeld hellingspercentage van 5,5% Europa’s steilste spoorlijn met een schitterend uitzicht en enkele verrassingen zoals de zingende nimpf. Halverwege wordt gestopt bij de Kjosfossen waterval waar je voldoende tijd hebt om even rond te lopen en foto’s te maken. Aan het eindpunt Myrdal heb je eveneens genoeg tijd om rond te kijken en met dezelfde trein terug naar beneden te gaan.

Ierland

In Ierland meert de Norwegian Pearl aan in Dublin en in Belfast. Dublin behoeft weinig introductie. De geweldige jonge atmosfeer, U2, een nostalgische echte Ierse hoofdstad.  Vergeet niet in een pub een drankje en een maaltijd te nemen. Belfast is ook een trendy stad, met een mooi historisch centrum.

Tot slot

Na deze geweldige havens gaat de Norwegian Pearl verder naar Tilbury, Le Havre en Zeebrugge. Tilbury is de haven voor Londen en dat betekent dat Londen aan je voeten ligt voor één dag. Le Havre is dé cruisehaven voor een excursie naar Parijs. Let er wel op dat de reistijd naar Parijs neer komt op minimaal drie uur reizen met de bus of twee uur reizen met de trein vanaf het treinstation in Le Havre. Je kunt uiteraard ook in Le Havre zelf blijven. Zo is er op warme dagen het strand, zijn er een aantal musea en zijn er uiteraard winkelmogelijkheden. De voorlaatste dag ben je in Zeebrugge. Het historische Brugge ligt op 20 minuten en geniet van deze dag met een echt Belgisch biertje!

07:00-16:00 uur

Datum Haven Aankomst en vertrektijd
8 juni 2019 (zaterdag) Amsterdam inschepen & vertrek: 17:00 uur
9 juni Dag op zee  
10 juni Edinburgh 07:00-19:00 uur
11 juni Invergordon (Schotland)
12 juni Haugesund (Noorwegen) 11:00-19:00 uur
13 juni Flam (Noorwegen) 08:00-17:00 uur
14 juni Hellesylt & Geiranger (Noorwegen) 08:00-17:00 uur
15 juni Dag op zee  
16 juni Belfast 09:00-18:00 uur
17 juni Dublin aankomst 08:00
18 juni Dublin 02:00 vertrek
19 juni Le Havre 06:30-19:00 uur
20 juni Tilbury (Londen) 08:00-20:00 uur
21 juni Zeebrugge 08:00-18:00 uur
22 juni Amsterdam 07:00 uur

Je schip: Norwegian Pearl

De Norwegian Pearl**** is een overzichtelijk en kleurrijk schip. Vorig jaar heeft het schip een uitgebreide renovatie ondergaan. Het Freestyle concept vind je hier in optima format terug. Uiteraard zijn er een aantal restaurants waar het inclusief dineren is. De restaurants met toeslag zijn echter niet te versmaden; de Teppanyaki, sushi bar, Franse Bistro, Mexicaans en Italiaans in La Cucina.

Alle 1.197 hutten hebben een totaal nieuwe look gekregen met koele blauwe tinten met zilveren en turquoise accenten. Ze zijn daarnaast voorzien van nieuw meubilair, vloerbedekking, hoofdborden, televisies evenals de toevoeging van USB-oplaadpunten. Over het gehele schip, waaronder de hutten, Cagney’s Restaurant en The Haven, zijn meer dan 2.200 kunstwerken geplaatst. Diverse openbare ruimtes hebben een nieuwe moderne inrichting gekregen waaronder Haven Courtyard (met nieuwe cabanas), Cagney’s Steakhouse, Moderno Churrascaria, het zwembaddek, The Great Outdoors bar en de Sky High bar.

Gegevens Norwegian Pearl:

 In de vaart  2006
 Brutotonnage  93.530
 Lengte en breedte  294,1 meter lang, 32,2 meter breed
 Passagiers  2.384
 Bemanning  1.011
 Aantal     passagiersdekken  12

Inclusief

Zoals op alle schepen in de vloot van Norwegian Cruise Line kunnen gasten genieten van het Premium All Inclusive concept op de Norwegian Pearl. Naast een grote selectie alcoholische en niet-alcoholische dranken, speciale koffiesoorten in alle restaurants tijdens maaltijden en servicekosten voor alle inbegrepen diensten, is nu ook 60 minuten internet per gast bij de prijs inbegrepen. Gasten die in The Haven verblijven ontvangen nog meer extra’s, zoals bijvoorbeeld $ 100 aan boordtegoed of eetarrangementen bij specialiteitenrestaurants, die normaal gesproken een toeslag vereisen.

  • Havengelden
  • Drankjes incl fles water elke dag in de hut
  • Maaltijden (ontbijt, lunch, diner en snacks)
  • Fooien
  • Internetpakket (60 minuten)
  • Bij boeking van een suite: specialiteitenrestaurantpakket, internetpakket van 100 minuten, boordtegoed $100 per hut

Hutten & Prijzen

Op de Norwegian Pearl zijn de volgende hutten boekbaar voor een all-inclusive prijs:

  • Binnenhut is verkrijgbaar voor €2699 per persoon. (prijs per dag: €179)
  • Buitenhut vanaf €3149
  • Balkonhut vanaf €4029
  • Suite vanaf €4559

Vraag een offerte aan

Captain Cruise Corendon CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb Zeetours

Wil je echt alles weten over een Fjordencruise? Ga dan naar Fjordencruises.nl Daar vind je meer informatie over Noorse havens, routes en rederijen die naar Noorwegen varen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger