Cruisereiziger
Riviercruisen

Voormalig riviercruise schip Henri Dunant naar Duitse Phoenix Reisen

Het voormalige riviercruiseschip Henri Dunant van het Rode Kruis zal in Duitse handen komen. Al in 2016 verkocht het Rode Kruis het schip en kwam het in handen van een Nederlandse touroperator. Het schip is dit jaar gekocht door het Duitse Phoenix Reisen en zij zullen het schip dezelfde functie gaan geven. Mensen met een handicap kunnen op dit schip met een begeleider op een aangepaste vakantie. Phoenix Reisen hernoemt het schip naar MS Viola.

Bijzonder is dat het schip zonder winstoogmerk zal gaan varen. Bovendien zal ook aan boord zorg worden gegeven. Passagiers betalen wat zij kunnen missen of als dat niet lukt, mogen zij gratis mee.

Het MS Viola wordt voor ongeveer 2,4 miljoen euro gerenoveerd en zal daarna 35 hutten voor mensen met een handicap (ook bedlegerige mensen) bieden en 50 hutten voor begeleiders.

Phoenix Reisen biedt een speciale catalogus aan voor het MS Viola. 

Wil je echt alles weten over een riviercruise? Ga dan naar Riviercruisereiziger.nl Daar vind je meer informatie over routes, riviercruiseschepen en bestemmingen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)