Eerste nieuwbouwschip Saga Cruises wordt gedoopt in Dover

Saga Cruises heeft bekendgemaakt dat haar eerste nieuwbouwschip, de Spirit of Discovery, zal worden gedoopt in haar toekomstige Engelse thuishaven Dover op 5 juli 2019. De Britse cruisemaatschappij heeft voor Dover gekozen omdat daarvandaan meer dan 20 jaar geleden het eerste cruiseschip van Saga vertrok. Het is voor het eerst sinds 10 jaar dat de havenstad weer plaats van handeling is voor de lancering van een cruiseschip. De 999 passagiers tellende Spirit of Discovery wordt momenteel gebouwd bij Meyer Werft in Papenburg. In augustus 2020 komt haar zusterschip Spirit of Adventure in de vaart.

Op 10 juli 2019, 5 dagen na haar doop, staat de maiden voyage van de Spirit of Discovery gepland, een 14-daagse cruise naar de Britse Eilanden met stops in Newcastle, Edinburgh, Belfast en Liverpool. Tijdens haar eerste inaugurele zomerseizoen staan er diverse bestemmingen op het programma zoals Spanje, Scandinavië en de Baltische Staten. Tijdens een 5-daagse minicruise wordt ook IJmuiden (2 september) en Zeebrugge (4 september) aangedaan.

Saga Cruises maakte tevens bekend dat vanaf 2020 een all-inclusive concept wordt gehanteerd op al haar cruiseschepen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!