Cruisereiziger
KunstLezingenOntspanningShows

#ChooseCruise – Broadway aan boord en meer nieuwe cruise-entertainment concepten

BBC Show – Koningsdam – Holland America Line

De maand oktober staat in het teken van kiezen voor cruisen. In de vierde week staat entertainment centraal. Als het gaat om glitter & glamour, dan is een cruise de nieuwe ster aan het vakantiefirmament. In deze laatste week van de #ChooseCruise oktober maand alles over de allernieuwste entertainmentconcepten aan boord van cruiseschepen. Een aspect van een cruisevakantie waar geen resort aan de wal aan kan tippen. 

Begonnen cruiseschepen ooit met coverbands en high-school musicals als aankleding van een cruisevakantie, inmiddels is cruise-entertainment van topniveau. De theaters aan boord doorstaan qua grootte en technische mogelijkheden met gemak de vergelijking met theaters in een gemiddelde gemeente. Of overtreffen deze zelfs. Een decor kortom dat alle recht doet aan adembenemende acrobatische shows of indrukwekkende Broadway producties.  

De musicalliefhebber: Mama Mia! 
Traditionele vormen van entertainment hebben een make-over gekregen en gaan mee met de actuele acts. Cruisepassagiers schuiven ‘s avonds aan bij hitshows zoals Mamma Mia!, Grease en de Jersey Boys. Ook zijn er shows in samenwerking met internationale namen waaronder Cirque du Soleil, Liverpool’s Cavern Club voor Beatles tribute bands en BB King’s Blues Club.

De concertganger: Andrea Bocelli, Kiss of klassieke muziek
Een aantal cruisemaatschappijen presenteert jaarlijks een aantal bijzondere themacruises met internationale zangers zoals Katherine Jenkins en Andrea Bocelli, naast rockers als Journey, Kiss en Foreigner. Hoewel grote shows een bepalende factor zijn in cruise-entertainment, zijn er ook rustigere alternatieven. Met klassieke muziekconcerten en folkoptredens door lokale artiesten.

De karoakefan en discodanser: DIY entertainment
Zelf meedoen aan het on board entertainment kan ook. Meezingen in de karaoke bar of deelnemen aan op de gelijknamige tv shows gebaseerde The Voice, Strictly Come Dancing of Pop Idol. Om daarna te dansen in een silent disco, los te gaan op de tonen van live tributebands of in een van de nachtclubs tot het schip aanmeert bij de volgende bestemming. 

De cultuurkenner: lezingen en kunstveilingen
Een cruiseschip is er om vakantie te vieren met veel vermaak. Maar steeds vaker hebben cruisemaatschappijen ook een programma met inspirerende lezingen door gerenommeerde gastsprekers. En zijn er ‘buy at sea’ kunstveilingen door bekende fine art galeries. 

Nóg een aspect van een cruisevakantie waar geen resort aan wal aan kan tippen is dat je tijdens je vakantie meerdere landen en bestemmingen tegelijk bezoekt en toch maar een keer je koffer hoeft uit te pakken. Niet voor niets blijkt uit recente cijfers van CLIA (Cruise Lines International Association) dat cruisen steeds populairder wordt, ook bij twintigers en dertigers. 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)