AIDAnova vanuit Eemshaven vertrokken voor eerste proefvaart

Het nieuwe vlaggenschip van AIDA Cruises, AIDAnova, is dinsdagavond vanuit het Nederlandse Eemshaven vertrokken voor haar eerste proefvaart. Rond 19:30 uur zette het eerste cruiseschip dat volledig op LNG opereert, koers naar de Noordzee voor nautische en technische testen. Naar verwachting zal het eerste schip uit de Helios-klasse maandagnacht weer terugkeren in de Julianahaven.

De AIDAnova ligt al een maand in de Eemshaven na haar Eemstocht vanaf de scheepswerf van Meyer Werft in Papenburg. Twee weken geleden had het met tegenslag te maken toen er aan boord een kleine brand woedde, die mogelijk zelfs is aangestoken. Daaropvolgend kwam het nieuws dat de oplevering moest worden uitgesteld, waardoor er noodgedwongen vijf voor-premiere cruises werden geannuleerd.

De geplande maidenvoyage zal vooralsnog plaatsvinden op 2 december 2018 vanaf Hamburg naar de Canarische Eilanden.

Cruises op de AIDAnova zijn o.a. boekbaar bij:

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!


Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.