AIDAnova vanuit Eemshaven vertrokken voor eerste proefvaart

Het nieuwe vlaggenschip van AIDA Cruises, AIDAnova, is dinsdagavond vanuit het Nederlandse Eemshaven vertrokken voor haar eerste proefvaart. Rond 19:30 uur zette het eerste cruiseschip dat volledig op LNG opereert, koers naar de Noordzee voor nautische en technische testen. Naar verwachting zal het eerste schip uit de Helios-klasse maandagnacht weer terugkeren in de Julianahaven.

De AIDAnova ligt al een maand in de Eemshaven na haar Eemstocht vanaf de scheepswerf van Meyer Werft in Papenburg. Twee weken geleden had het met tegenslag te maken toen er aan boord een kleine brand woedde, die mogelijk zelfs is aangestoken. Daaropvolgend kwam het nieuws dat de oplevering moest worden uitgesteld, waardoor er noodgedwongen vijf voor-premiere cruises werden geannuleerd.

De geplande maidenvoyage zal vooralsnog plaatsvinden op 2 december 2018 vanaf Hamburg naar de Canarische Eilanden.

Cruises op de AIDAnova zijn o.a. boekbaar bij:

Captain CruiseCruisereizenCruise TravelCruisewinkel
DreamlinesKrasZeetours

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.