Royal Caribbean laat zesde Oasis-klasse cruiseschip bouwen

Royal Caribbean Cruises heeft maandag laten weten dat het tot een akkoord is gekomen met de Franse scheepsbouwer Chantiers de l’Atlantique over de bouw van een zesde cruiseschip in de Oasis-klasse. De oplevering staat gepland in de herfst van 2023. Het wordt het zusterschip van de Oasis of the Seas, Allure of the Seas, Harmony of the Seas, Symphony of the Seas en een nog naamloos schip dat in 2021 in de vaart komt.

Het zesde schip wordt de grootste in de klasse en daarmee naar alle waarschijnlijkheid in 2023 ook het grootste cruiseschip ter wereld. Het krijgt een brutotonnage van 231.000. De Symphony of the Seas (2018) heeft een brutotonnage van 228.081. Ook het aantal hutten aan boord neemt toe, naar 2.857 voor een capaciteit van maximaal 5.714 passagiers t.o.v. 5.518 passagiers voor de Symphony of the Seas.

‘Ik ben zeer blij dat ik de bestelling van nog een Oasis-klasse schip mag bekendmaken. Deze order tekent de uitzonderlijke prestaties van deze scheepsklasse en de bijzondere samenwerking tussen Chantiers de l’Atlantique en Royal Caribbean Cruises’, aldus voorzitter en CEO van Royal Caribbean Cruises Richard D. Fain.

‘Dit is het 23e cruiseschip dat de rederij op onze scheepswerf laat bouwen en daar zijn we zeer trots op. Deze order zegt iets over het vertrouwen dat zij hebben in ons, gebaseerd op de uitzonderlijke kwaliteit van onze langdurige samenwerking en ons vermogen om innovatieve oplossingen te bieden die voldoen aan de verwachtingen’, aldus Algemeen Directeur van Chantiers de l’Atlantique Laurent Castaing.

De bestelling is nog afhankelijk van het rondkomen van de financiering. Deze zal naar verwachting in het tweede of derde kwartaal van dit jaar worden voltooid.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

One thought on “Royal Caribbean laat zesde Oasis-klasse cruiseschip bouwen

  • 19 februari 2019 om 21:53
    Permalink

    Geweldig hoor een zesde schip. Dat wordt sparen voor ons.
    Dit jaar gaan we met de Rhaspody of the Seas. De eerste cruise was voyager of the seas. toen de Allure of the seas fantastisch we willen niks anders meer.

Reacties zijn gesloten.