Celebrity Cruises maakt samenwerkingen voor Celebrity Flora bekend

Celebrity Cruises heeft woensdag in Schiedam bekendgemaakt dat Yolanda Kakabadse, een wereldberoemde natuurbeschermer, de doopmoeder wordt van de Celebrity Flora. Het nieuwe expeditieschip zal over slechts 66 dagen haar officiele debuut maken in de Galapagos Eilanden, waarvoor het speciaal is gebouwd. President en CEO van de Amerikaanse cruisemaatschappij Lisa Lutoff Perlo onthulde daarnaast nog twee samenwerkingsverbanden op het vlak van duurzaamheid en behoud.

Doopmoeder

Doopmoeder Yolanda Kakabadse is oud-minister van milieu van Ecuador en tevens voormalig president van het World Wildlife Fund (met de Nederlandse tak Wereld Natuur Fonds) en de Internationale Unie voor Natuurbescherming. Ze staat bekend als een vooraanstaande milieuleider en voorvechter van duurzame ontwikkeling en behoud van biodiversiteit. Celebrity wil met Kakabadse samenwerken om voedselverspilling tegen te gaan en passagiers te transformeren tot gepassioneerde pleitbezorgers voor natuurbehoud.

Oceanscope

Celebrity Flora wordt het eerste Galapagos-schip dat is uitgerust met geavanceerde oceanografische onderzoeksapparatuur dat bekend staat als Oceanscope. Het programma bouwt voort op een 20-jarige relatie met Rosenstiel School of Marine and Atmospheric Science van de Universiteit van Miami dat profiteert van een constante route van het schip. Het is een efficiente manier voor wetenschappers om de dynamiek van de oceaancirculatie te verzamelen en te meten.

Het systeem monitort de regio en brengt deze ook in kaart terwijl ze de temperatuur van het zeewater meet en gegevens verzamelt ten behoeve van onderzoek naar de voorspelling van El Niño en La Niña. Alle gegevens die door de Celebrity Flora o.a. in The Lab aan boord worden verzameld zullen via open source data beschikbaar worden gesteld aan onderzoekers over de gehele wereld.

Design

Voor het design van de Celebrity Flora heeft Celebrity niet alleen samengewerkt met BG Studio, maar oook met de geboren Ecuadoraanse Adriana Hoyos. De gerenommeerde interieur- en meubelontwerper is verantwoordelijk voor unieke stukken in de Disovery Lounge, de Penthouse Suites en de Marina. Ze haalde haar inspiratie uit haar afkomst, de lange reizen die ze heeft gemaakt en het gebruik van hoofdzakelijk duurzame materialen uit de omgeving.

De inaugurele cruises met de Celebrity Flora in de Galapagos Eilanden zijn boekbaar bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTravel Store

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!