(Update) Cruiseschip Spirit of Discovery wordt zondag uitgedokt bij Meyer Werft

Update 10-5: het uitdokken zal zes uur vroeger gaan starten vanwege de weersvoorspellingen.

Zondagochtend 12 mei zal het nieuwe cruiseschip Spirit of Discovery het bouwdok I (hal 5) van de scheepsbouwer Meyer Werft in Papenburg verlaten. Het uitdokken van het schip van de Britse cruisemaatschappij Saga Cruises begint omstreeks 09:30 02:30 uur, onder voorbehoud van weersomstandigheden. Na het uitdokken worden de masten en schoorsteen op het schip gehesen.

Rond 20:00 14:00 uur wordt de Spirit of Discovery naar de haven van de werf gebracht. Vervolgens staan er verschillende testen op het programma. Naar verwachting zal rond 01:00 18:00 uur het schip worden vastgelegd aan de afbouwpier van de werf.

Gelegen aan de afbouwpier vinden in de daaropvolgende dagen de laatste werkzaamheden en testen plaats. Na het uitdokken zullen de eerste bemanningsleden aan boord gaan. Eind mei zal de Spirit of Discovery, als alles volgens plan verloopt, de Eemstocht maken.

Het grote cruiseschip (58.250 brutoton) is 236 meter lang en 31,2 meter breed. Het bevat 554 hutten en kan een snelheid bereiken van meer dan 18 knopen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​