Welke schepen varen in de winter 2019/2020 naar … de Canarische Eilanden?

Wil je deze winter de kou ontvluchten? En toch in Europa blijven op zo’n vier uur vliegen? Denk dan aan een cruise rondom de Canarische Eilanden. Er zijn tal van cruiseschepen die een rondje maken naar de diverse Canarische Eilanden al dan niet gecombineerd met Marokko of Madeira. Wij zetten alle schepen die in de aanstaande winter daar varen voor jou op een rijtje.

Beste reistijd

Er wordt vanaf november tot en met april gevaren in en rondom de Canarische Eilanden. Het weer is dan heerlijk aangenaam. Zo is de gemiddelde temperatuur in november 23C. Verwacht overigens géén tropische temperaturen. Zo is het bijvoorbeeld op Gran Canaria in januari en februari gemiddeld maar 20C. De echte hitte van de zomermaanden heb je niet.

Lengte van je cruise

Wij raden je aan om één week voor je cruise uit te trekken als je veel wilt zien. Cruiseschepen varen in dit gebied over het algemeen ook maar één-weekse routes. Zijn ze langer dan worden de routes vergroot naar bijvoorbeeld de zuidelijker gelegen Kaapverdische Eilanden of de Portugese Azoren.

Welke schip kies ik?

In seizoen 2019/2020 vaart een klein aantal schepen wekelijks een rondje tussen de Canarische Eilanden, Madeira en Marokko. Megaschepen met veel faciliteiten voor het hele gezin (AIDAnova), de middelgrote schepen (Mein Schiff 3 & Herz, AIDAstella, Marella Explorer) of de wat intiemere schepen zoals de AIDAcara of Zenith.

Wil je een all-inclusive cruise waarbij fooien én drankjes inbegrepen zijn? Kies dan voor de Zenith*** of Mein Schiff 3*****

Havens

Wanneer je een cruise rondom de Canarische Eilanden gaat doen, kan je vrijwel alle eilanden met je cruiseschip bezoeken. Er zijn acht eilanden: de grootsten zijn Tenerife en Gran Canaria, wat kleiner zijn Lanzarote en Fuerteventura. Veel minder bezocht zijn de kleinsten: La Palma, La Gomera, El Hierro en La Graciosa. Je vindt er prachtige stranden, charmante dorpjes en immense natuur op en rondom deze eilanden. Mee informatie over deze havens vind je hier.

Starthavens

Alle schepen starten in Tenerife (Arrecife) of Gran Canaria (Las Palmas). Tip: wil je wat rustiger inchecken kies dan voor Tenerife. Het overgrote deel zal via Gran Canaria gaan. Beide havens zijn vanuit Amsterdam zeer goed te bereiken. Ook kan je uiteraard vanaf Düsseldorf vliegen of Brussel, of zelfs Rotterdam. KLM en Transavia vliegen regelmatig.

 

Madeira & Marokko

Het Portugese eiland Madeira ligt op een dag en een nacht varen ten Noorden van de Canarische Eilanden. Het eiland staat bekend als bloemeneiland en om haar vele groen. Vrijwel alle cruises doen in hun 1-weekse cruise ook Madeira aan.  Alleen rederij TUI Cruises bezoekt in Marokko de bestemming Agadir.

Vanuit de Middellandse Zee, Southampton of Rotterdam

Vanuit de Middellandse Zee en Southampton gaan in de winter behoorlijk wat schepen naar de Canarische Eilanden voor een paar havens. Daarna keren ze weer terug naar hun vertrekhaven. Deze cruises duren gemiddeld 10-12 dagen. Ik vermeld een aantal leuke cruises hieronder voor je:

 • 22 september & 3, 13 oktober  – Celebrity Silhouette – 11-12 dagen vanaf Southampton
 • 14 september & 8 oktober – Independence Of The Seas – 12 dagen vanaf Southampton
 • 8 oktober – Sapphire Princess – 12 dagen vanaf Southampton
 • 9 oktober & 4 november, 8 & 23 december – Queen Victoria – 11-daagse cruise van Southampton (meerdere vertrekken)
 • 23 oktober – Europa 2 – 10 daagse cruise vanuit Lissabon.
 • 5 november – Costa Pacifica – 11-dagen van Savona naar o.a. Gran Canaria
 • 16 november – Mein Schiff 4 – 12-daagse cruise vanaf Palma de Mallorca
 • 6 december – MSC Opera – 12-daagse cruise vanaf Civitavecchia
 • 27 december – Amera – 18-daagse cruise van Monaco
 • 2 januari – Magellan – 22-daagse cruise vanuit Rotterdam
 • 11 april – Queen Victoria – 13-daagse cruise van Southampton
 • 14 april – Costa Favolosa – 12 dagen vanaf Savona
 • 6 mei – Marina – 13 dagen van Lissabon naar Barcelona

Repositioning cruise

Wil je net even wat meer zien dan alleen de Canarische Eilanden, dan zijn de zogenaamde repositioning cruises erg leuk. Dit zijn de langere cruises waarbij de cruiseschepen vaak vanuit de Middellandse Zee via de Canarische Eilanden naar Amerika varen.  Je bent wat langer onderweg en er heerst over het algemeen een relaxte sfeer aan boord.

Cruises die in de Middellandse Zee starten:

 • 12 november – Rhapsody of the Seas – 14-daagse cruise van Barcelona naar Tampa
 • 19 november – Costa Luminosa – 16 dagen (evt langer) van Malaga naar Fort Lauderdale
 • 23 november – Costa Fascinosa – 17 dagen (evt langer) van Barcelona naar Rio de Janeiro
 • 27 november – Marina – 15-daagse cruise van Barcelona naar Rio de Janeiro
 • 29 november – Norwegian Epic – 17 dagen van Barcelona naar San Juan

en terug:

 • 17 maart – Costa Pacifica – 16 dagen van Rio de Janeiro naar Barcelona
 • 5 april – Costa Favolosa – 13 dagen van Pointe a Pitre naar Barcelona

Dit zijn de nog beschikbare repositioning cruises van het seizoen 2019/2020 die starten op de Canarische Eilanden:

 • 4 oktober – 21 daagse reis met de Albatros – vanaf La Palma naar Zuid-Afrika.
 • 10 oktober – 36 of 22-daagse reis met Boudicca – vanaf Tenerife naar Mahe of Kaapstad.
 • 28 oktober – 11-daagse reis van AIDAperla naar Bridgetown of La Romana (18 dagen).
 • 1 november – Europa 2 – in 17 dagen van Tenerife naar Miami.
 • 8 november – Star Flyer van Gran Canaria naar Bridgetown. 16-daagse reis.

Vliegen naar de Canarische Eilanden

Er zijn talloze vliegmaatschappijen die naar de Canarische Eilanden vliegen. Je kunt zelf een retourticket boeken vanaf de €400-€450. Soms is het echter handiger en voordeliger om bij de rederij of reisbureau een ticket te boeken. Dit kan je zo €200 euro schelen. Je bent dan altijd verzekerd van een tijdige vlucht en transfer. Mocht er iets mis gaan bij je zelf geboekte vlucht, dan ben je zélf verantwoordelijk voor het regelen van een alternatief.

De vliegtijd bedraagt ongeveer 4 uur en 40 minuten.

Rederijen & Schepen

AIDA Cruises

AIDA zet in op het familieschip AIDAnova (>4000 passagiers) en de kleinere AIDAstella (2700 passagiers) en de intieme AIDAcara met slechts 1200 passagiers.  Dit laatste schip maakt 14-daagse cruises waarbij je ook de Azoren of de Kaapverdische Eilanden bezoekt. Bovendien blijf je langer in bepaalde havens, met een overnachting. Vanaf €899

Meer over de AIDAcara >

De AIDAnova vaart met zeer veel faciliteiten vaart 1 standaard route. Je kunt kiezen of je wilt opstappen in Tenerife (woensdag) of Gran Canaria (zaterdag). In de route bezoek je Funchal op Madeira, Arrecife op Lanzarote, en Puerto del Rosario op Fuerteventura. Je hebt vrij lange dagen in de haven, zeg tot 21:00/22:00 uur ’s avonds. Vanaf €529 / inclusief vlucht €799

Meer over de AIDAnova >

De AIDAstella maakt ook 1-weekse routes vanaf Gran Canaria (vertrek op zondag). Je bezoekt Tenerife, Funchal op Madeira, ook Arrecife op Lanzarote en tenslotte St. Cruz de la Palma. Vanaf €479

Meer over de AIDAstella >

Pullmantur

De Zenith (ca. 1800 passagiers) vaart wekelijks cruises vanuit Tenerife (vertrek op zondag) en Gran Canaria (zaterdag). Je vaart een afwisselende route: Funchal op Madeira, La Palma, Arrecife op Lanzarote, en Puerto del Rosario op Fuerteventura. Beschikbaar vanaf €699 inclusief vlucht. Je kunt deze cruise ook verlengen met 3 of 6 dagen. Vanaf €1009. Een aanrader! Bovendien cruise je op de Zenith all-inclusive: drankjes en fooien zijn bij de prijs inbegrepen. Het schip is echter niet supernieuw. Kortom je cruist voor een prima prijs/kwaliteitsverhouding.

Meer over de Zenith >

TUI Cruises

De premium all-inclusive Mein Schiff 3 (ca. 2500 passagiers) vertrekt wekelijks Gran Canaria en vaart twee verschillende routes. Deze kan je vervolgens weer aan elkaar plakken voor een ultieme Canarische Eilanden Cruise. Route 1 gaat naar Agadir in Marokko, Arrecife op Lanzarote, Tenerife en La Gomera.   Route 2 vaart de meer klassieke route naar Funchal op Madeira, La Palma, Tenerife en Fuerteventura. Vanaf €645 (met vlucht €1095)

De Mein Schiff Herz vertrekt tevens ook een aantal maal vanuit Tenerife. Vanaf €595 (met vlucht €995) Een bijzondere 1 weekse route is een cruise met vertrek uit Tenerife en twee havenbezoeken aan Kaapverdië. Vanwege de grote afstand naar de Kaapverdische eilanden heeft deze cruise wel 4 zeedagen. Vanaf €645 (met vlucht €1095)

TUI Cruises kent een premium all-inclusive cruise concept, dit wil zeggen dat veel drankjes inbegrepen zijn, alsook de fooien. Vanaf €2049.

Meer over de Mein Schiff 3 >

Deze Cruises zijn boekbaar bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruise Travel Cruisewinkel Dreamlines Kras Stip TUI Zeetours

Prijzen vermeld in dit artikel zijn van juli 2019.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.