Cruisereiziger
BestemmingenPersoonlijke blogVoorbereiding

7 tips voor je Canarische Eilanden cruise

Wil je in de winter de kou ontvluchten? En toch in Europa blijven op zo’n vier uur vliegen? Denk dan aan een cruise rondom de Canarische Eilanden. Er zijn tal van cruiseschepen die een rondje maken naar de diverse Canarische Eilanden al dan niet gecombineerd met Marokko, de Azoren, Kaapverdische Eilanden of Madeira. Hierbij de beste 7 tips voor deze regio! Wil je graag de cruiseschepen zien die de komende winter daar rondvaren? Klik dan verder:

Cruises naar de Canarische Eilanden komende winter >>

1. Beste reistijd

Er wordt vanaf november tot en met april (met uitschieters naar later) gevaren in en rondom de Canarische Eilanden. Het weer is dan heerlijk aangenaam. Zo is de gemiddelde temperatuur in november 23C. Verwacht overigens géén tropische temperaturen. Zo is het bijvoorbeeld op Gran Canaria in januari en februari gemiddeld maar 20C. De echte hitte van de zomermaanden heb je niet.

2. Lengte van je cruise

Wij raden je aan om één week voor je cruise uit te trekken als je veel wilt zien. Cruiseschepen varen in dit gebied over het algemeen ook maar één-weekse routes. Zijn ze langer, dan worden de routes vergroot naar bijvoorbeeld de zuidelijker gelegen Kaapverdische Eilanden of de Portugese Azoren.

3. Welk schip kies ik?

Een klein vast aantal schepen vaart wekelijks een rondje tussen de Canarische Eilanden, Madeira en Marokko die vanaf de Canarische Eilanden vertrekken, meestal Tenerife of Gran Canaria. Bovendien zijn langere routes beschikbaar vanuit Lissabon, Barcelona of andere havens in de Middellandse Zee.

Je vindt er de megaschepen met veel faciliteiten voor het hele gezin (AIDA Cruises of P&O Cruises met meer dan 4000 gasten), de middelgrote schepen of de wat intiemere schepen zoals van Azamara Cruises of Oceania Cruises en zeer luxe schepen zoals van Seabourn en Silversea.

Wil je een all-inclusive redelijk betaalbare familie cruise waarbij fooien én (veel) drankjes inbegrepen zijn? Kies dan voor de AIDA Cruises of de schepen van TUI Cruises, de Mein Schiff schepen.

4. Welke havens moet je echt bezoeken je tijdens een cruise rondom de Canarische Eilanden?

Wanneer je een cruise rondom de Canarische Eilanden gaat doen, kan je vrijwel alle eilanden met je cruiseschip bezoeken. Er zijn acht eilanden: de grootsten zijn Tenerife (je meert aan in Santa Cruz de Tenerife) en Gran Canaria (haven Las Palmas de Gran Canaria), wat kleiner zijn Lanzarote (haven van Arrecife) en Fuerteventura (haven Puerto del Rosario).

Veel minder bezocht zijn de kleinsten: La Palma, La Gomera, El Hierro en La Graciosa. Je vind hier prachtige stranden, charmante dorpjes en immense natuur op en rondom deze eilanden. Voornamelijk de kleinere schepen bezoeken deze eilanden.

Onderstaand vind je meer info over de meest bezochte eilanden:

Madeira & Marokko en andere bestemmingen

Het Portugese eiland Madeira ligt op een dag en een nacht varen ten Noorden van de Canarische Eilanden. Het eiland staat bekend als bloemeneiland en om haar vele groen. Vrijwel alle cruises doen in hun 1-weekse cruise ook Madeira aan.

Marokko, vooral de Azoren en Kaapverdische Eilanden (haven Mindelo) zijn minder bezocht. In Marokko worden Casablanca en Agadir bezocht.  Meer over Casablanca:

 

De Portugese eilandengroep Azoren ligt op zeker twee dagen varen van Tenerife en wordt vrijwel alleen in routes van 14 dagen of langer aangedaan.

 

<div data-gyg-widget=”auto” data-gyg-partner-id=”QOMY7DW”></div>

5. Waar kan ik inschepen?

Cruiseschepen starten ter plekke in Tenerife (Arrecife) of Gran Canaria (Las Palmas). Tip: wil je wat rustiger inchecken kies dan voor Tenerife. Het overgrote deel van de passagiers zal namelijk via Gran Canaria gaan. Beide havens zijn vanuit Amsterdam zeer goed te bereiken.  KLM en Transavia vliegen regelmatig.

Ook zijn er regelmatig cruises vanuit Southampton, Lissabon of Barcelona richting de Canarische Eilanden. Vooral Southampton is een handige inschepingshaven. Houd wel rekening met in de wintermaanden wat slechter weer op de Noordzee, langs Frankrijk en Spanje, richting het Zuiden.

6. Hoe vlieg ik naar de Canarische Eilanden

Er zijn talloze vliegmaatschappijen die naar de Canarische Eilanden vliegen vanaf Amsterdam maar ook vanaf Rotterdam, Brussel, Düsseldorf. Je kunt zelf een retourticket boeken vanaf €113-€300. Soms is het echter handiger en voordeliger om bij de rederij of reisbureau een ticket te boeken. Dit scheelt je zo €200 euro. Je bent dan altijd verzekerd van een tijdige vlucht en transfer.

Mocht er overigens iets mis gaan bij je zelf geboekte vlucht, dan ben je zélf verantwoordelijk voor het regelen van een alternatief.

De vliegtijd bedraagt ongeveer 4 uur en 40 minuten.

Tip! Ben je te vroeg voor het inschepen of gaat je vlucht later in de avond en wil je je koffers kwijt? Denk dan eens aan Radical Storage, waarbij je voor een klein prijsje je koffer kunt achterlaten in een bar, restaurant etc. Bekijk hier de mogelijkheden:

Radicalstorage

 

 

 7. Heb je wat meer tijd? Kies dan voor een repositioning cruise

Wil je net even wat meer zien dan alleen de Canarische Eilanden, dan zijn de zogenaamde repositioning cruises erg leuk. Dit zijn de langere cruises waarbij de cruiseschepen vaak vanuit de Middellandse Zee via de Canarische Eilanden naar Amerika varen.  Je bent wat langer onderweg en er heerst over het algemeen een relaxte sfeer aan boord.

Bekijk hier alle schepen die deze winter varen rondom de Canarische Eilanden.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger