MSC onthult details van festiviteiten voor MSC Grandiosa

MSC Cruises heeft meer details bekend gemaakt van de overhandiging en doop van de MSC Grandiosa. Op 31 oktober 2019 zal het schip in St. Nazaire overgedragen worden aan rederij MSC Cruises waarna de festiviteiten beginnen voor de reiswereld. Zo komt het schip twee dagen in Rotterdam (4 & 5 november) en zal ze meerdere dagen in Hamburg te zien zijn, waar ook de doop plaats vindt op 9 november. De MSC Grandiosa ligt  in totaal 5 dagen, van 6-10 november, in Hamburg.

Blauw

Ter ere van de doop zal de haven van Hamburg blauw verlicht gaan worden. Net als tijdens de afgelopen jaren tijdens Hamburg Cruise Days.  Lichtartiest Michael Batz heeft de Blue Port voor het eerst in 2008 ontworpen en inmiddels doen 20 plekken in de haven mee aan dit unieke lichtspektakel. De kleur blauw zal een rol gaan spelen in de festiviteiten. Bovendien staat blauw voor de kleur van de oceanen waar MSC zorg voor draagt en respecteert. De MSC Grandiosa is uitgerust met twee nieuwe technologische ontwikkelingen waaronder een emissie reductie systeem. Daarmee wordt 90% van de stikstof-oxiden omgezet in het schadeloze water en tikstof. Nieuw is bovendien ook een geavanceerd afvalwater behandelingssysteem met vrijwel geen impact op de omgeving.

Inauguratie cruises

Na de doop vaart de MSC Grandiosa naar de Middellandse Zee waar ze vanaf 23 november 8-daagse cruises zal maken vanaf Genua, Civitavecchia, Palermo, Valetta, Barcelona en Marseille met meerdere opstaphavens. De MSC Grandiosa is het eerste schip in de Meraviglia Plus klasse. Vergelijkbaar zijn de MSC Meraviglia (2017) en de MSC Bellissima (2019) die in de Vista klasse het levenslicht zagen. Net als op deze schepen, zal de Grandiosa een prachtige promenade hebben met een 93 meter lang LED plafond, winkels en restaurants. Nieuw is onder andere restaurant Il Campo en twee nieuw ontworpen shows bij Cirque du Soleil at Sea.

Wil je ook cruisen op de MSC Grandiosa?

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Stip TUI Travel Store

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)