Costa Smeralda begonnen aan eerste proefvaart

Het nieuwe cruiseschip van Costa Cruises, Costa Smeralda, is maandagochtend vanaf de scheepswerf van Meyer Turku in het Finse Turku begonnen aan haar eerste zeetest. De proefvaart van het eerste LNG-schip voor de Italiaanse cruisemaatschappij zal naar verwachting 5 dagen in beslag gaan nemen. Vrijdagavond zullen de eerste nautische en technische testen worden afgerond en keert het terug naar de werf.

Door vertraging bij de bouw staat de eerste cruise van de 5.224 passagiers tellende Costa Smeralda gepland voor 30 november 2019. Ze vertrekt dan vanuit Savona, Italië. Deze 8-daagse cruise vaart het schip elke week tot april 2021. Daarbij bezoekt de Costa Smeralda de havens van Savona (op zaterdag), Marseille (zondag), Barcelona (maandag), Palma de Mallorca (dinsdag), Civitavecchia (donderdag) en La Spezia (vrijdag).

Bron foto’s: Meyer Turku

Cruises met de nieuwe Costa Smeralda zijn boekbaar bij:

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​