Costa Smeralda begonnen aan eerste proefvaart

Het nieuwe cruiseschip van Costa Cruises, Costa Smeralda, is maandagochtend vanaf de scheepswerf van Meyer Turku in het Finse Turku begonnen aan haar eerste zeetest. De proefvaart van het eerste LNG-schip voor de Italiaanse cruisemaatschappij zal naar verwachting 5 dagen in beslag gaan nemen. Vrijdagavond zullen de eerste nautische en technische testen worden afgerond en keert het terug naar de werf.

Door vertraging bij de bouw staat de eerste cruise van de 5.224 passagiers tellende Costa Smeralda gepland voor 30 november 2019. Ze vertrekt dan vanuit Savona, Italië. Deze 8-daagse cruise vaart het schip elke week tot april 2021. Daarbij bezoekt de Costa Smeralda de havens van Savona (op zaterdag), Marseille (zondag), Barcelona (maandag), Palma de Mallorca (dinsdag), Civitavecchia (donderdag) en La Spezia (vrijdag). Tijdens de zomer 2020 brengt de Costa Smeralda een bezoek aan Cagliari op het eiland Sardinië in plaats van La Spezia. In het winterseizoen van 2020/21 vaart de Costa Smeralda vanaf 1 oktober in plaats van Cagliari naar Palermo op Sicilië. De route blijft verder hetzelfde.

Bron foto’s: Meyer Turku

Cruises met de nieuwe Costa Smeralda zijn boekbaar bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravel Store

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!