Cruisepassagiers betrokken bij vulkaanuitbarsting in Nieuw-Zeeland

Passagiers van de Ovation of the Seas zijn tijdens een excursie verrast door een vulkaanuitbarsting. Dit gebeurde in Nieuw Zeeland op het vulkaaneiland White Island (zie hierboven archieffoto).  Er waren 50 toeristen op het eiland toen de vulkaan uitbarstte. Momenteel is duidelijk dat 5 toeristen zijn overleden. 23 van de toeristen zijn van het eiland af, waaronder ook 18 gewonden. Over de overige mensen is niets bekend. De lokale autoriteiten konden het eiland enige tijd niet op vanwege de vulkaan en as, waardoor het te gevaarlijk is om het eiland te betreden. Inmiddels zijn de  hulpacties hervat.

Ovation of the Seas

Royal Caribbean’s Ovation of the Seas (4905 passagiers) ligt in de haven van Tauranga. Waarschijnlijk zijn veel van de 50 toeristen die op het eiland waren, afkomstig van de Ovation of the Seas. Het schip blijft een nacht extra in de haven liggen.

De Ovation of the Seas is onderweg op een 13-daagse cruise vanuit Sydney. Op 4 december vertrok het schip om veel havens in Nieuw Zeeland te bezoeken waaronder Auckland, Wellington en Dunedin. De derde bestemming was Tauranga, een haven dat in het oosten ligt van Nieuw Zeeland. Passagiers kunnen een excursie boeken naar White Island, waarvan je hieronder een archieffoto ziet.

Het White Island (ook wel Whakaari genoemd) ligt op zo’n 48 kilometer van de kust en wordt voornamelijk bezocht voor de vulkaan. Er gold al een verhoogd niveau van waakzaamheid voor de actieve vulkaan. De laatste jaren was de vulkaan vaak onrustig.

Een van de toeristen, Michael Schade, beschrijft dat hij, voordat de vulkaan uitbarstte, net van het eiland af was.

 

Alle live-foto’s zijn afkomstig van Michael Schade.

Update: Inmiddels heeft Royal Caribbean besloten om alle excursies naar vulkanen te schrappen uit het excursieprogramma.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)