Sky Princess gedoopt door ruimtevaart heldinnen

Princess Cruises heeft haar nieuwste schip Sky Princess zaterdag 7 december gedoopt in Fort Lauderdale, Florida. De gehele ceremonie was een ode aan de pioniersvrouwen in de Amerikaanse ruimtevaart. Daarbij waren ook twee dames aanwezig die de doopmoeders waren voor de Sky Princess; ruimtevaartpilote Kay Hire en Frances ‘Poppy’ Northcutt, een ruimtevaarttechnicus.

“Terwijl we ons nieuwste, meest technologisch geavanceerde schip vieren – een schip waarvan de geest van avontuur en ontdekking overeenkomt met de grootsheid van haar naam, Sky Princess, juichen we ook de baanbrekende vrouwen van het Amerikaanse ruimtevaartprogramma toe,” aldus Prinsses Cruises president Jan Swartz. “Onze doopmoeders, Captain Kay Hire en Poppy Northcutt, herinneren ons alles aan wat we kunnen bereiken als we naar de hemel reiken.”

Kay Hire en Poppy Northcutt spraken de traditionele zegen van het cruiseschip voordat ze op een NASA-achtige “lanceerknop” drukten en een fles champagne van 15 liter lieten ontsnappen tegen de boeg van de Sky Princess.

De Sky Princess werd op 15 oktober overgedragen aan de rederij door scheepswerf Fincantieri. Tot de lente van 2020 blijft het schip in het Caribisch gebied.  Daarna keert ze volgend jaar terug naar Europa met cruises vanuit Kopenhagen naar de Baltische staten en Rusland.

De Princess Cruises-vloot zal verder uitbreiden met de lancering van Enchanted Princess in juni 2020 en drie extra schepen in 2021, 2023 (LNG) en 2025 (LNG).

De inaugurele cruises met de nieuwe Sky Princess zijn boekbaar bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisetravelCruisewinkelDock C CruisepartnersDreamlinesZeetours

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)