Nieuwe chef toegevoegd aan Culinary Council Holland America Line

James Beard Award winnaar en restauranthouder in Seattle, Edouardo Jordan, is lid geworden van de Culinary Council van Holland America Line. Zijn onderscheidende Amerikaanse comfort food ‘food with roots’ zal op alle cruiseschepen in de vloot worden aangeboden. De gerechten zullen verkrijgbaar zijn in het hoofdrestaurant en in de Lido Market.

Het gaat om menu-items die ook in zijn 3 gerenommeerde restaurants Salare, JuneBaby en Lucinda Grain Bar worden geserveerd zoals macaroni en kaas met Newsom’s ham, boerenkool en varkensschenkel, ossenstaart met amsoi, kip jambalaya, zeevruchtengumbo uit Alaska en de populaire gefrituurde kippenvleugeltjes.

‘Bovenop het feit dat hij een fantastische chef-kok is, is hij echt een geweldig persoon die een perfecte aanvulling is op onze Culinary Counicl. Comfortgerechten zijn nostalgisch en creëren warme herinneringen en een emotionele band met een maaltijd. Edouardo brengt onze gasten bekende favorieten, maar met smaken die nieuw en opwindend zijn’, aldus de president van Holland America Line Orlando Ashford.

De Culinary Council wordt geleid door chef-kok Rudi Sodamin van Holland America Line, die wordt vergezeld door de internationale chefs Jonnie Boer, David Burke, Andy Matsuda, Ethan Stowell, Jacques Torres, Kristen Kish en nu ook Edouardo Jordan. Holland America Line werkt ook samen met wijncriticus James Suckling om zijn wijnlijsten en samen met meestermixoloog Dale DeGroff voor het ontwikkelen van het cocktailprogramma.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!