Nieuw cruiseschip Iona aangekomen in Eemshaven na Eemstocht

Het nieuwe cruiseschip van P&O Cruises, Iona, is donderdagavond aangekomen bij de Nederlandse Eemshaven. Het schip (184.700 brutoton) begon woensdagavond in Papenburg vanaf de scheepswerf van Meyer Werft de tocht over de Eems. De Iona (5.200 passagiers) werd door sleepboten achterstevoren getrokken.

De verschillende passages werden sneller dan gepland genomen, waardoor het eerste LNG schip voor de Britse cruisemaatschappij zich al eerder meldde voor de Nederlandse kust. Daar werden al de eerste testen uitgevoerd. De komende periode zullen er meer technische en nautische testen plaatsvinden op de Noordzee voordat het richting Bremerhaven vertrekt.

Nieuwsgierig naar de Iona? Ze is boekbaar bij:

Captain Cruise

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.